Παρέλυσε η Αθήνα από την κακοκαιρία | Photos + video

παρέλυσε-η-αθήνα-από-την-κακοκαιρία-photos-vid-107537

Χάος επικράτησε σε πολλούς οδικούς άξονες της Αθήνας από το απόγευμα της Δευτέρας, λόγω της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την πρωτεύουσα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και παροχή βοήθειας σε οχήματα, κυρίως από κατοίκους των δυτικών προαστίων, στο Περιστέρι και το Ίλιον. Σε όλα τα περιστατικά επιχείρησαν τουλάχιστον 30 συνεργεία της πυροσβεστικής.

Στις 20:30 διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Φυλής στο Καματερό λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Γούναρη και Καματερού, όπου πολλοί κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Τα προβλήματα συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς από το ύψος της Π. Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας, όπως και στη Λ. Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού. Επίσης, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της Λ. Συγγρού στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου.

Στην Παραλιακή, στο δρόμο προς Πειραιά, στις Τζιτζιφιές, έπεσε ένας φοίνικας στο οδόστρωμα προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στην Καβάλας, προς τον Κηφισό.

  • Προβλήματα και σε άλλες περιοχές

kalamataaaaΣτην Καλαμάτα, η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 15 κλήσεις για άντληση υδάτων,

ενώ πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφίες και το βίντεο του eleftheriaonline.gr. Επίσης, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε μεγάλα τμήματα της Καλαμάτας, αλλά και στη διαδρομή από Μελιγαλά, Μεσσήνη, μέχρι και την Κορώνη.

Επίσης, στο χωριό Θουρία χείμαρρος υπερχείλισε και παρέσυρε τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα και στα Χριστοφιλαίικα Μεσσηνίας η Πυροσβεστική παρενέβη για την απομάκρυνση δένδρων που έπεσαν από τον αέρα.

Στην ορεινή Αρκαδία, κεραυνός που έπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι – Στεμνίτσα, ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα σε ποτάμι μετατράπηκε η Ακτή Δυμαίων, στο ύψος της ΔΕΥΑΠ, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών δέχτηκε πέντε κλήσεις για άντληση νερών από κατοικίες στις περιοχές της Άνω Οβρυάς και του Σαραβαλίου. Επίσης, επενέβη σε δύο περιπτώσεις πτώσης δέντρων, μία στην Άνω Οβρυά και μία στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Σταδίου των Βραχνεΐκων.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και την Θήβα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του lamiastar.gr. Από την καταρρακτώδη βροχή, που διήρκεσε μια ώρα περίπου, πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Από τα νερά υποχώρησε και τμήμα της οδού Ετεοκλέους στο κέντρο της πόλης.

  •  Προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Μάλιστα, λόγω των νοτίων – νοτιανατολικών ανέμων που πλέουν στα πελάγη και κατά τόπους φτάνουν τα 7 μποφόρ, προκλήθηκαν προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, στον Αργοσαρωνικό, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων έως τις 18:00, ενώ αναβλήθηκε το δρομολόγιο για την Αίγινα στις 15:30, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αγ. Νεκτάριος».

Επίσης, δεν εκτελέστηκαν κάποια δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Παξοί και Ληξούρι- Αργοστόλι.

ΓΓΠΠ: Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή για τα καιρικά φαινόμενα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πιο ειδικά τους καλεί:

  • -Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • -Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • -Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • -Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • -Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • -Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • -Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • -Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Οι καταιγίδες από το βράδυ της Δευτέρας περιορίστηκαν σε Μεσσηνία και Αρκαδία και μερικώς στην Ασπροβάλτα και τα νότια τμήματα των Σερρών. Στην Αττική τα φαινόμενα συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα αλλά σταδιακά εξασθένησαν.

Πάντως, η κακοκαιρία θα συνεχισθεί και την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές κατά περιόδους και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι.

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί και στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στη Βόρεια Κρήτη να φτάνουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο βορειοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι βαθμιαία κατά τόπους σε θυελλώδεις.

Πηγή: protothema

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook