Παρέλαση: Άρχισαν τα όργανα …

παρέλαση-άρχισαν-τα-όργανα-3016

Με κινητοποιήσεις αναμένεται να διεξαχθεί  η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά. Σχετική απόφαση έλαβε η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Χανίων η οποία σύμφωνα με  ανακοίνωσή της καλεί σε παρέλαση – διαδήλωση με συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Δικαστηρίων μπροστά από την Αντιπεριφέρεια.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει: Στις 28 Οκτωβρίου διαδηλώνουμε και φωνάζουμε: Ποτέ ξανά φασισμός». Και συνεχίζει: «Δικιά μας προτεραιότητα δεν είναι η διάλυση της παρέλασης ούτε η έκφραση μιας ούτως ή άλλως δικαιολογημένης οργής προς το πολιτικό προσωπικό, τους ‘επισήμους’. Δικός μας στόχος είναι η με όσο πιο μαζικούς όρους έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης, στόχος μας είναι η ανατροπή αυτής της απάνθρωπης ταξικής πολιτικής, της κυβέρνησης που την επιβάλλει και το διώξιμο της τρόικας. Να μη νομιμοποιήσουμε τους ‘επίσημους’ και την πολιτική που εκπροσωπούν. Καλύπτουμε συνδικαλιστικά, πολιτικά και ηθικά τους συναδέλφους που θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση. Τυπώνουμε και μοιράζουμε στους μαθητές μας αυτοκόλλητα με το σύνθημα ‘Ποτέ ξανά φασισμός’. Ο λαός θα πραγματοποιήσει τη δική του παρέλαση – διαδήλωση.

Ολοι στη συγκέντρωση στις 12.30 στην πλ. Δικαστηρίων μπροστά απ’ την Αντιπεριφέρεια.

Στη διακήρυξή της η ΕΛΜΕ Χανίων υπογραμμίζει ότι «συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τώρα τον αγώνα που ξεκίνησε με τις 2 γενικές απεργίες στις 26/9 και 18/10 και τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια» ενώ καλεί το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, τον Σύλλογο Δασκάλων – Νηπιαγωγών, τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς Συλλόγους, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες κατοίκων από τις γειτονιές της πόλης, τους άνεργους και τη νεολαία, να βγάλουν αντίστοιχες αποφάσεις – καλέσματος στη διαδήλωση.

Στο μεταξύ, κοινό κάλεσμα απευθύνουν στον χανιώτικο λαό με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Σπίθας Χανίων και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Χανίων εκφράζοντας στην πράξη την ανάγκη για ομοψυχία του λαού ενάντια στον νέα κατοχή, να συμμετάσχει μαζικά στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Και συνεχίζουν: Καλούμε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους να γιορτάσουμε όλοι μαζί το ηρωικό ‘ΟΧΙ’ των προγόνων μας στα πάνοπλα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα, καταδεικνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες. Καλούμε τον λαό να συμμετάσχει και να ενισχύσει την πραγματοποίηση της παρέλασης την Κυριακή στις 28 Οκτώβρη.

Ταυτόχρονα προειδοποιούν κάθε μεγαλοστέλεχος των κομμάτων της τριμερούς φερόμενης ως ελληνικής κυβέρνησης να μην τολμήσει να παρουσιαστεί μπροστά στα μάτια των εξαθλιωμένων συμπολιτών του, που θα θελήσουν να γιορτάσουν ειρηνικά το ‘ΟΧΙ’ στους δρόμους της πόλης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook