Παράνομο πλέον το υπαίθριο σουβλάκι στο Ρέθυμνο

παράνομο-πλέον-το-υπαίθριο-σουβλάκι-σ-39404

ΣΟΥΒΛΑΚΙΜην ονειρεύεστε σουβλάκι στο Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι! Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης  ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Ρεθύμνου, ενημερώνει τόσο το καταναλωτές και  επιχειρηματίες ότι:

1. Βάσει της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας η παρασκευή και προσφορά φαγητών και ποτών πρέπει να γίνεται:

• από νομίμως αδειοδοτημένα και επομένως ελεγχόμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,

• εντός των στεγασμένων και ειδικά εξοπλισμένων χώρων τους (παρασκευαστήρια  κουζίνες) και

• από προσωπικό που φέρει ατομικό βιβλιάριο υγείας σε ισχύ και φροντίζει για την ατομική του καθαριότητα, για τον υγιεινό χειρισμό τροφίμων και την καθαριότητα του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται (σκεύη, συσκευές, έπιπλα κτλ) .

2. Ως εκ τούτου απαγορεύεται η λειτουργία υπαίθριων ψησταριών. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας επίσης, θέλει να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών σημειώνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν τα προϊόντα αυτά, για τα οποία κανένας δεν γνωρίζει από που προέρχονται:, «κάτω από ποιες προϋποθέσεις παρασκευάζονται, και σε ποιους χώρους, αν τηρούν τις συνθήκες υγιεινής, ποιοι τα παρασκευάζουν, και πώς μεταφέρονται. Ακόμα και οι ίδιοι οι πωλητές δεν ξέρουμε αν είναι υγιείς και αν από το χειρισμό των τροφίμων μπορούν να μεταδώσουν μολυσματικά νοσήματα.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ενημερώνει ότι θα εντατικοποιηθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι, αφενός για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και αφετέρου για την τήρηση της υγιεινής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συμπερασματικά η διαδικασία πώλησης προϊόντων από υπαίθριες ψησταριές είναι παράνομη και δημιουργεί άμεσο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας για αυτό και συνιστούμε στους καταναλωτές που θα βρεθούν στο Ρέθυμνο να αποφεύγουν την κατανάλωση αυτών των τροφίμων και να προτιμήσουν τα νομίμως λειτουργούντα καταστήματα μαζικής εστίασης που προσφέρουν στον καταναλωτή ποιοτικά προϊόντα».

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται Διοικητικές (πρόστιμο) καθώς και Ποινικές κυρώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook