Παπούλιας μαινόμενος: «Βάλτε τέλος στη διαφθορά, πάρτε κεφάλια»

παπούλιας-μαινόμενος-βάλτε-τέλος-στ-117552

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της καθιερωμένης συνάντησης για ανταλλαγή ευχών με την πολιτική ηγεσία της χώρας, πως το 2014 θα είναι καλύτερο από προηγούμενες χρονιές καθώς, όπως είπε, κάποια πράγματα θα κινηθούν καλύτερα.

Είχε μακρά συνομιλία με τον υπουργό Οικονομικών για τον οποίο, είπε, πως έχει αισιοδοξία μαχητή και όπως τόνισε σε αυτούς τους μαχητές συγκαταλέγεται και ο ίδιος.

papoulias-660_23Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει πολιτική ηρεμία καθώς όπως τόνισε, δεν συμφέρει κανέναν η πολιτική αναταραχή ενώ αναφερόμενος στα φαινόμενα διαφθοράς ο ίδιος, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Αθανασίου να πάρει κεφάλια.

«Πρέπει να χτυπηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς, πρέπει να παίρνονται κεφάλια» ενώ αναφερόμενος για τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου χαρακτήρισε αποκρουστικό το γεγονός της αθώωσης των εμπλεκομένων, αν και όπως είπε, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στο θέμα των εξοπλιστικών, ο κ. Παπούλιας, είπε «πως πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές νομοθετικές ρυθμίσεις, τονίζοντας πως δεν μπορεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ότι κάνουν.

«Και στην Ευρώπη παλαιότερα είχαν το μέλι και έβαζαν ολόκληρο το χέρι μέσα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ευχές με τον Πρόεδρο αντήλλαξαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Ολοι οι διάλογοι με τους δμηοσιογράφους όπως τους δημοσιεύει το newsit:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και είμαι αισιόδοξος ότι θα είναι καλύτερη χρονιά αυτή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε, κύριε Πρόεδρε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. Πρώτα απ’όλα θα έχουμε μια καλή Προεδρία και ύστερα μερικά πράγματα θα πάνε καλύτερα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2014;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στις αγορές … δεν θέλω να υποκαταστήσω τον κ.Στουρνάρα, αλλά εύχομαι να βγούμε και στις αγορές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήταν αισιόδοξος τώρα που του μιλήσατε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ.Στουρνάρας έχει μια αισιοδοξία μαχητική. Κάθε μαχόμενος είναι αισιόδοξος ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Σε αυτούς συγκαταλέγομαι και εγώ. Πιστεύω ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας, για να μην απογοητευόμαστε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολιτικά πιστεύετε ότι θα είναι ήρεμα τα πράγματα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιστεύω ναι. Δεν θα έχουμε ανωμαλίες, όχι με την παλιά έννοια ανωμαλιών, αλλά των αναταράξεων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα φαινόμενα διαφθοράς, κύριε Πρόεδρε, τις μίζες;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτά πρέπει να χτυπηθούν, δηλαδή πρέπει να παίρνεις κεφάλια. Γι’αυτό συγχάρηκα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τους ανώτατους δικαστικούς, γιατί για μένα ήταν αποκρουστικό ότι αθώωσαν όλους αυτούς για το Χρηματιστήριο. Βέβαια ήταν απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά νομίζω ότι στη δεύτερη φάση…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και το άλλο, για τα εξοπλιστικά, κύριε Πρόεδρε έχει βάθος…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοιτάξτε, αυτό έχει βάθος, αλλά πρέπει ή νομοθετικά ή κάπως αλλιώς να ρυθμιστεί. Δεν μπορεί αυτοί να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτά που κάνουν. Αλλά από την άλλη μεριά όταν σκέφτομαι ότι και στην Ευρώπη παλαιότερα τι είχε συμβεί, πάει να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το μέλι στην αγκαλιά τους και βάζουν όχι το δάχτυλο αλλά όλο το χέρι μέχρι τον πάτο του μελιού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τα φαινόμενα τρομοκρατίας, όπως η επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό νομίζω ότι το καταδικάζουμε όλοι. Και όχι μόνο το καταδικάζουμε, αλλά σκέφτομαι καμιά φορά ότι αυτοί που τα κάνουν δεν σκέφτονται την Ελλάδα, δεν σκέφτονται την πατρίδα μας. Καλή χρονιά σε όλους.

Πηγή: iefimerida

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook