Πανηγυρίζουν οι Ρώσοι για τη βολή των S -300 | Αναφορές σε Ρωσικά και Τουρκικά ΜΜΕ

πανηγυρίζουν-οι-ρώσοι-για-τη-βολή-των-s-300-113869

foto 300Αναφορές στην πρώτη, απολύτως  επιτυχή, δοκιμή από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις του  ρωσικής κατασκευής συστήματος αεράμυναςS-300  κάνουν τουρκικά και ρωσικά ΜΜΕ.

Μάλιστα το μεγάλο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti έστειλε σε όλο τον κόσμο, μαζί με το ειδησεογραφικό κομμάτι, το παρακάτω γράφημα με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του συστήματος. Επισημαίνεται ακόμα ότι η Ελλάδα είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που έχει S-300 σε υπηρεσία. Το σύστημα, αναφέρει, αρχικά αγόρασε η Κύπρος στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και αργότερα μεταφέρθηκε στην Κρήτη μετά από αντιρρήσεις της Τουρκίας.Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης Λευκός Αετός (White Eagle 2013) και χαρακτηρίστηκε ως «επιτυχία».

«Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά αυτή η επιτυχημένη εκτόξευση του S-300 είναι ένα μήνυμα  για την ειρήνη και την σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο,» είναι το απόσπασμα από τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ Δημήτρη Αβραμόπουλου που επέλεξε να μεταφέρει. Η Φωνή της Ρωσίας πέραν των στοιχείων της είδησης στέκεται και στο ότι η αγορά τους αρχικά από την Κύπρο προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών από την Τουρκία, ότι  γι΄αυτό στη συνέχεια το σύστημα μεταφέρθηκε στην Κρήτη και ότι το 2007 το S-300 έγινε ιδιοκτησία της Ελλάδας.

Ενδεικτικώς η  τουρκική εφημερίδα Haberturk – με τον τίτλο «Η Αθήνα δοκίμασε τους πυραύλους στην Κρήτη» –  γράφει ότι ο εκπρόσωπος Ελλάδας της ρωσικής κρατικής εταιρίας  Rosoboronexport, που είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις όπλων της Ρωσίας στο εξωτερικό, κ. Sergey Bogdanov,   δήλωσε ότι η Ελλάδα προέβη σε δοκιμή των ρωσικών πυραύλων  S- 300 με επιτυχία. Αναφέρεται ακόμα στο ότι ο  ρωσικός τύπος επεσήμανε ότι η δοκιμή έγινε για πρώτη φορά τα τελευταία 14 χρόνια.

 

Πηγή : onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook