Πανεπιστήμιο Κρήτης | Συγκέντρωση διοικητικών κόντρα στη διαθεσιμότητα

πανεπιστήμιο-κρήτης-συγκέντρωση-διο-100523

dioikitikoi.panepistimio

Ενώ η εισαγγελική παρέμβαση στο Πανπεπιστήμιο Κρήτης (και σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας) για τη μη αποστολή από τον Πρύτανη, της της λίστας με τους προς διαθεσιμότητα διοικητικούς υπαλλήλους, οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από τις Βούτες έως την Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο για να παραδώσουν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη.

Στα Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρία και συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα στα οκτώ πανεπιστήμια πραγματοποίησαν διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Οι εργαζόμενοι διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στα ΑΕΙ της χώρας.

Ανακοίνωση

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη,ενώ σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής:

«Διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη φορά, το ΥΠΑΙΘ αρνείται κάθε διάλογο και καταφεύγει  σε πρακτικές εκφοβισμού που δεν αρμόζουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Η Γενική μας Συνέλευση καταδικάζει ομόφωνα την εμπλοκή από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ, των εισαγγελικών αρχών, πριν ακόμα παρέλθει η προθεσμία υποβολής των στοιχείων και ενώ έχουν υποβληθεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σαφή και τεκμηριωμένα ερωτήματα προς διευκρίνιση για τον τρόπο συμπλήρωσης των στοιχείων, τα οποία το Υπουργείο αρνείται προκλητικά να απαντήσει!

Έχουμε  την πεποίθηση ότι, μετά τη θετική έκβαση της έκδοσης προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνης επί των αιτήσεων των τριών φυλάκων, αλλά και των 2 βιβλιοθηκονόμων του Ιδρύματος, οι δικαστικές αρχές δικαιώνουν τους αγώνες μας, οι οποίοι πρόκειται να συνεχιστούν με μεγαλύτερη θέρμη και επιμονή.

Συνεχίζουμε να απεργούμε έως και τις  11 Οκτωβρίου 2013 και δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν δύναται να λειτουργήσει για λόγους ασφαλείας και έλλειψης πόρων.

Το συμβούλιο

Το Συμβούλιο, του Ιδρύματος στη συνεδρίασή του της 8ης Οκτωβρίου 2013 συζήτησε διεξοδικά τα ζητήματα που προκύπτουν από την επαπειλούμενη «διαθεσιμότητα» διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το σχετικό θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook