Παναγροτικό «μπλόκο» και στην Κρήτη από τη Δευτέρα

παναγροτικό-μπλόκο-και-στην-κρήτη-α-30741

agrotesΣυνεχίζονται στην υπόλοιπη Ελλάδα οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με τους αγρότες στη Θεσσαλία να κλείνουν δρόμους ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Για περίπου μισή ώρα σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας δίνοντας την ευκαιρία στους διερχόμενους οδηγούς να περνάνε ελεύθερα, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Εξάλλου, συνολικά τα μπλόκα στον νομό της Λάρισας, ανέρχονται πλέον σε τέσσερα, καθώς εκτός από το κεντρικό της Νίκαιας και αυτό που έχει αναπτυχθεί στην Μελούνα της Ελασσόνας, δημιουργήθηκαν και δυο νέα.

Στην Πελοπόννησο έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους διένειμαν οι αγρότες της Αρκαδίας στα διόδια Νεστάνης το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα οι αγρότες από το μπλόκο του Μάνεση στην Αργολίδα πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Μυκηνών – Ναυπλίου.

Στο μεταξύ, οι τέσσερις αγρότες που προσήχθησαν χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο μπλόκο του Βέλου Κορινθίας, όταν οι αγρότες προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό, οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της Κορίνθου για να δικαστούν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στον αγώνα κατά των μέτρων της Κυβέρνησης μπαίνουν από την Δευτέρα και οι αγρότες του Ηρακλείου που κατεβαίνουν σε αγροτικό συλλαλητήριο. Τριήμερη θα είναι η διαμαρτυρία τους αφού θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα πανεργατικής απεργίας.

Οι αγρότες του νησιού βρίσκονται σε εγρήγορση. Ήδη έχουν γίνει γνωστά τα σημεία στα οποία θα γίνουν τα μπλόκα των αγροτών τα οποία έχουν οριστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Τα σημεία είναι τα εξής: Στο Ηράκλειο, στον κόμβο Γιοφύρου, στα Χανιά στο Πλατάνι, στο Ρέθυμνο στον κόμβο Εσταυρωμένου και στο Λασίθι στον κόμβο Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα εκείνο το οποίο εξετάζεται πλέον με προσοχή είναι η απόβαση των αγροτών στην Αθήνα. Στις 4 Μαρτίου ορίζεται ως η πιθανότερη ημερομηνία ώστε οι κινητοποιήσεις να κορυφωθούν με τον εορτασμό της επετείου του Κιλελέρ.

Από τις τάξεις των αγροτών της Κρήτης διαμηνύεται ότι η μαζικότητα των κινητοποιήσεων της Δευτέρας θα κρίνει το εάν τελικά θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση στην Αθήνα. Επιπλέον αναμένονται και οι αποφάσεις των αγροτών στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook