Παίζουν τα ρέστα τους στις εκπτώσεις | Ξεκινούν από 50% και βλέπουμε…

παίζουν-τα-ρέστα-τους-στις-εκπτώσεις-ξ-19869

sales

Μετά από έναν απελπιστικό Δεκέμβρη, οι έμποροι της χώρας θα προσπαθήσουν να πάρουν τη ρεβάνς στις χειμερινές εκπτώσεις όπου θα διαθέσουν τα εμπορεύματα τους στη μισή τιμ

Οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες ξεκινούν σήμερα 15 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου θα χαρακτηρίζονται από τις γενναίες μειώσεις τιμών, κάτι που ήδη είχε γίνει αισθητό από τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες, οι οποίες προηγήθηκαν της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων.

Έτσι, αναμένεται πως οι εκπτώσεις θα είναι εμπροσθοβαρείς και ότι άμεσα θα ισχύσουν μειώσεις τιμών άνω του 50%.

Προς το τέλος της εκπτωτικής περιόδου εκτιμάται ότι τα ποσοστά έκπτωσης θα φτάσουν ακόμη και το 80%, όπως συμβαίνει παραδοσιακά.

Παράλληλα, οι έμποροι θα προχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες σε επίσημο διάλογο με το υπουργείο Ανάπτυξης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την κυριακάτικη αργία, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών.

Η πρόταση, που έχει υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης για τις εκπτώσεις, είναι να επεκταθούν σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές ζώνες μέσα στο έτος.

Έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις προτείνεται να ξεκινούν κάθε πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου και οι καλοκαιρινές κάθε πρώτο Σάββατο του Ιουλίου και να διαρκούν έως και έξι εβδομάδες.

Τέλος, προτείνεται να θεσμοθετηθούν δύο ενδιάμεσα εκπτωτικά δεκαήμερα την άνοιξη και το φθινόπωρο (Μάιο και Νοέμβριο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook