Πάμε πόλεμο; | Η βάση της Σούδας στο επίκεντρο της πολεμικής σύρραξης στη Συρία

πάμε-πόλεμο-η-βάση-της-σούδας-στο-επίκ-59769

souda amerikanoiΌλα δείχνουν τα τελευταία 24ωρα ότι η υπόθεση της Συρίας και της αιματοχυσίας που η διεθνής κοινότητα παρακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα από απόσταση ,μπαίνει σε άλλη φάση. Και φέρνει όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης, η οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ότι θα σταματήσει με την πιθανή πτώση Άσαντ, ούτε πολύ περισσότερο ότι θα “περιοριστεί” στην Συρία και δεν θα “μεταφερθεί” σύντομα και στο Ιράν.

Οι πολύ συχνές αναφορές των τελευταίων ημερών ακόμη και από τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, για αποδείξεις σχετικά με την χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, θυμίζουν τις ανάλογες δηλώσεις του Μπους, που προετοίμασαν την εισβολή στο Ιράκ.Όπου όπως είναι γνωστόν δεν βρέθηκε ούτε…δείγμα χημικού όπλου.

souda amerikanoi

Τουρκία,Ισραήλ και όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις στη Συρία. Και μεταξύ αυτών και η Ελλάδα η οποία έχει τον δικό της ρόλο να παίξει ,είτε το θέλει ,είτε όχι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπογράφει η καλά πληροφορημένη Κύρα Αδάμ για την εφημερίδα η «Ελλάδα Σήμερα»,οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο να τους παραχωρηθεί περισσότερος χώρος στη βάση της Σούδας προκειμένου να σταθμεύσουν εκεί:

kc135

  • ► 6 αεροσκάφη KC135 για τον ανεφοδιασμό στον αέρα μαχητικών
  • ► 10 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου
  • ► 20 μαχητικά αεροσκάφη

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το αμερικανικό αίτημα θα ικανοποιηθεί και τα όποια πιθανά προβλήματα θα ξεπεραστούν. Όπως και στην υπόθεση της Λιβύης, η Σούδα θα παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Κι όχι μόνο. Στο βάθος των αμερικανικών και ισραηλινών σχεδιασμών υπάρχει πάντα ανοιχτό το θέμα του Ιράν ,ενώ η κατάσταση που επικρατεί και σε πολλές περιοχές της Αφρικής είναι τουλάχιστον εκρηκτική.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο “απλά” όπως ήταν στην περίπτωση της Λιβύης, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης. Και αυτό είναι το τυπικό κώλυμα της υπόθεσης.

rosoi souda

Πλοία του ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο είναι έτοιμα να συνδράμουν στην εκκένωση ρώσων πολιτών από τη Συρία εάν αυτό απαιτηθεί οποιαδήποτε στιγμή, δήλωσε ο Διοικητής των αποβατικών πλοίων του Στόλου Μαύρης Θάλασσας Πλοίαρχος Αλεξέι Κομαρόφ.

Συγκεκριμένα ο Πλοίαρχος Κομαρόφ ανέφερε ότι: «Ρωσικά πλοία συμμετέχουν σε ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Συρίας, αλλά δεν εμπλέκονται ενεργά σε επιχειρήσεις αυτήν την ώρα. Πρόκειται για πλοία του Στόλου Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα αν απαιτηθεί να εκκενώσουν ρώσους πολίτες από την Συρία».

Επίσης η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα έχει έρθει σε επαφή με ελληνικό εφοπλιστικό όμιλο για την μεταφορά, αν χρειαστεί περίπου 35.000 Ρώσων υπηκόων από την Συρία σε λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας μπορεί να αποδειχτούν κοσμογονικά και να ανατρέψουν δεδομένα και ισορροπίες πολλών δεκαετιών. Νομίζουμε οτι στην Αθήνα ελάχιστοι έχουν κατανοήσει ότι το παιχνίδι που παίζεται στην γειτονιά μας είναι εξαιρετικά σοβαρό και σημαντικό. Πιο σημαντικό ακόμη και από την εκταμίευση της επόμενης δόσης ή τις…150 θέσεις εργασίας που “κερδίσαμε” από σκανδιναβική εταιρεία κινητών τηλεφώνων!

f16

Πηγή: Αγώνας της Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook