Ο Kim Jong Un υπογράφει διάταγμα για βομβαρδισμό των ΗΠΑ

ο-kim-jong-un-υπογράφει-διάταγμα-για-βομβαρδισ-44653

kim-jong-un-attack-plan-usΔιάταγμα με το οποίο δίνει την εντολή στους πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους  να είναι έτοιμοι για εκτόξευση ανά πάσα στιγμή εναντίον του μητροπολιτικού εδάφους των ΗΠΑ, υπέγραψε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un. Το αμερικανικό στοιχείο πάντως, μέσα στην αίθουσα στρατηγικών σχεδιασμών, είναι παραπάνω από εμφανές.

Με αυτό το το διάταγμα, η Βόρεια Κορέα απαντά στην πτήση αμερικανικών βομβαρδιστικών B-2 Spirit πάνω από τη Νότια Κορέα την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια ασκήσεων.

Το  κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε την πραγματοποίηση έκτακτης σύσκεψης του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Kim Jong Un, κατά την οποία ο τελευταίος υπέγραψε το σχετικό διάταγμα που δίνει την εντολή για την προετοιμασία επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ.

Οι Βορειοκορεάτες δημοσίευσαν σειρά φωτογραφιών όπου φαίνεται ο ηγέτης της χώρας να υπογράφει την εντολή για την προετοιμασία των στρατηγικών δυνάμεων της Β. Κορέας για να πλήξουν τις ΗΠΑ. Στις φωτογραφίες διακρίνεται χάρτης με τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και γραμμένο στα κορεατικά «Σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ» επάνω στον χάρτη.

Σύμφωνα με το KCNA, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκρινε ότι «έχει έρθει η ώρα να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές εν όψει της κατάστασης που επικρατεί».

northkoreastrike«Υπέγραψε τελικά το σχέδιο για την τεχνική προετοιμασία των στρατηγικών πυραύλων ώστε να είναι σε θέση να πλήξουν αμερικανικές βάσεις στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, στον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης και του Γκουάμ, καθώς επίσης και εκείνες που βρίσκονται στη Νότια Κορέα», προσθέτει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αυξημένη δραστηριότητα με κινήσεις οχημάτων και στρατιωτών στις μονάδες πυραύλων μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς της Βόρειας Κορέας παρατηρείται ύστερα από την εντολή πυραυλικής ετοιμότητας που έδωσε ο ηγέτης της.

north-korea-attack-plan-usΤη διαπίστωση αυτή μεταδίδει και το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή της χώρας.

«Υπάρχει έντονη πολεμική προετοιμασία τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της Βόρειας Κορέας και δεν είναι απίθανο να υπάρξει εμπλοκή», δήλωσε η πηγή στο Yonhap, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters που αναφέρει, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης υπογράφει μπροστά στην οθόνη ενός iMAC,  που ως γνωστόν είναι της καθ’ όλα αμερικανικής, Apple inc.

Το πιο πιθανό πάντως, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι το όλο εγχείρημα να αποτελεί προπαγάνδα της Βόρειας Κορέας για δημιουργία εντυπώσεων, μετά την κλιμάκωση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Νότια Κορέα.

Πηγή: Bussiness Insider

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook