Ο H1N1 επιστρέφει δριμύτερος!

ο-h1n1-επιστρέφει-δριμύτερος-28907

GRIPIΑνησυχία στους ιατρικούς κύκλους του ΚΕΕΛΠΝΟ από το γνωστό στέλεχος της γρίπης Η1Ν1, το οποίο πριν από τρεισήμισι χρόνια είχε κάνει παγκοσμίως την εμφάνισή του προκαλώντας τον πανικό σε όλο τον κόσμο, έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ένας ακόμη ηλικιωμένος κατέληξε, ενώ νοσηλευόταν στην εντατική, αλλά από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι τρεις που κατέληξαν ήταν από 72 έως 75 ετών, με σοβαρά προβλήματα υγείας, και ο τέταρτος 63 ετών.

Από τους 17 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ, οι 12 είχαν προσβληθεί από τον Η1Ν1, οι τέσσερις από τον Η3Ν2 και ένας από τον ιό της γρίπης τύπου Β. Σημειώνεται ότι τόσο οι Η1Ν1 και Η3Ν2 όσο και ο τύπος Β, περιλαμβάνονται στο φετινό αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όμως δεν είχαν κάνει οι συγκεκριμένοι ασθενείς.

«Το 90% των ατόμων που μπαίνει στην εντατική με γρίπη δεν έχει εμβολιαστεί», τονίζει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Αθηνών, συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στο vima.gr.

Οι ειδικοί συνιστούν σε όλους και δη σε αυτούς που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας (καρδιαγγειακά, αναπνευστικά κλπ), να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα.

Επίσης, όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης (υψηλός πυρετός, μυαλγία, αδυναμία, βήχας, πονοκέφαλος, κακουχία) να επισκέπτονται τον γιατρό τους προκειμένου να ξεκινήσουν εγκαίρως αντι-ιική θεραπεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook