«Ο ματωμένος πρόγαμος» | Κλειστά τα στόματα | Στο σκοτάδι η αστυνομία

ο-ματωμένος-πρόγαμος-κλειστά-τα-στό-58644

pistoli_577_355Σε θολό τοπίο με πληροφορίες συγκεχυμένες προσπαθούν να κινηθούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο, προκειμένου να καταλήξουν με ακρίβεια στο τι συνέβη λίγο πριν τις 3 χθες τα ξημερώματα στο χωριό Αβδελάς στον Μυλοπόταμο, (δείτε εδώ) με αποτέλεσμα να καταλήξουν δύο άτομα στο νοσοκομείο και μάλιστα το ένα ανήλικο, μετά από πρόγαμο.

Ένας 31χρονος χαροπαλεύει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ ένας 17χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Ρεθύμνου με τραύματα στον δεξιό πνεύμονα. Ο ανήλικος παραμένει σε καταστολή, έχασε πολύ αίμα και η κατάστασή του θεωρείται βαριά, χωρίς ωστόσο να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Ο 31χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού φέρει τουλάχιστον πέντε σφαίρες στη θωρακική χώρα, ενώ έχει βληθεί και στη σπονδυλική στήλη. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, από όπου οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διακομιστεί στο Ηράκλειο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ

Οι πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη είναι λίγες, ενώ και οι έρευνες των αστυνομικών αρχών «σκοντάφτουν» στο νόμο της σιωπής, αφού παρά το γεγονός ότι πολύς ήταν ο κόσμος που παρέστη στον πρόγαμο, εντούτοις οι περισσότεροι από όσους αναζητήθηκαν για να δώσουν πληροφορίες «δεν ήξεραν, δεν άκουσαν».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 31χρονος μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον πρόγαμο γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Ο ίδιος μπήκε στο αυτοκίνητο της συζύγου του και η σύζυγος του στο δικό του. Κατά την προσπάθειά τους να φύγουν από το χωριό με προορισμό το σπίτι τους στον Άγιο Μάμα, φαίνεται ότι ένα άτομο – η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή στην αστυνομία – εμφανίστηκε μπροστά στο αυτοκίνητο του 31χρονου. Κατά τις ίδιες πηγές ανάμεσα στους δύο άντρες υπήρχαν προηγούμενες διαφορές, ενώ σύντομα φέρεται να προσέτρεξε στο σημείο και ο 17χρονος, καταγόμενος επίσης από χωριό του Μυλοποτάμου. Φαίνεται πως υπήρχε έντονη λογομαχία, που κατέληξε στην αιματηρή συμπλοκή.

Από αυτήν, τραυματίστηκαν τα δύο άτομα, ο ένας βαριά και ο δεύτερος ελαφρύτερα, ενώ γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί πόσοι συμμετείχαν στο περιστατικό.

Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει ότι ο τραυματισμός των δύο ατόμων έγινε από όπλο αγνώστου τύπου, ενώ αυτό που αποτελεί το βασικό ερωτηματικό είναι από ποιο όπλο και από ποιο χέρι προέκυψαν οι τραυματισμοί. Ουσιαστικά, η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε απαντήσει μέχρι αργά χθες το βράδυ βασικά ερωτηματικά σχετικά με την αιματηρή συμπλοκή, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τι ακριβώς έγινε. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους δύο τραυματίες ή να πυροβόλησε ένα τρίτο άτομο, τραυματίζοντας και τον 31χρονο και τον 17χρονο.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών κινούνται στο «σκοτάδι» και με πολλή προσοχή, δεδομένου του φόβου για την πρόκληση επεισοδίων αντεκδίκησης μεταξύ των οικογενειών. Στον ορεινό Μυλοπόταμο έχει μεταβεί μεγάλη αστυνομική δύναμη, αναζητείται τουλάχιστον ένα άτομο, προκειμένου να καταθέσει για όσα συνέβησαν, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα στο Ρέθυμνο βρέθηκε και ο ρεθυμνιώτης αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, ο κ. Παντελής Μουρτζανός, προκειμένου να ενημερωθεί και να συντονίσει τις προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΤΑ ΟΠΛΑ, Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Για μία ακόμα φορά, η Κρήτη απασχολεί το πανελλήνιο με μία είδηση που αφορά στην αλόγιστη χρήση όπλων. Ένα γλέντι, ένας πρόγαμος που έπρεπε να είναι μία στιγμή χαράς για ένα νέο ζευγάρι καταλήγει σε τραγωδία, γιατί κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το να κυκλοφορεί κανείς με όπλο στη μέση είναι «μαγκιά».

Είναι αδιανόητο πώς κάποιοι εν έτει 2013 πηγαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις έχοντας όπλα, τα οποία χρησιμοποιούν είτε για να ρίξουν «μπαλωθιές» θεωρώντας ότι πρόκειται για έθιμο είτε δεν διστάζουν να τραβήξουν λόγω προσωπικών διαφορών που αναζωπυρώνονται ξαφνικά.

Τα κακώς εννοούμενα έθιμα είναι αυτά που οδηγούν σε τραγωδίες και δυστυχώς κάποια στιγμή πρέπει οι δήθεν «καπετάνιοι» να περιθωριοποιηθούν, πρέπει οι ψύχραιμες φωνές να επικρατήσουν και η λογική να πάρει τη θέση του παραλογισμού, που διασύρει το νησί μας, που καταστρέφει σπίτια, στέλνει ανθρώπους στα κρεβάτια των νοσοκομείων ή ακόμα και στον τάφο.

 

Πηγή : goodnet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook