Ο κρητικός που κατάφερε να μετατρέψει «σκουπίδια» σε φαγητό!

ο-κρητικός-που-κατάφερε-να-μετατρέψει-35879

ΓΑΛΑΝΑΚΗΣΜετέτρεψε τα  απόβλητα ελαιουργείων σε πρόσθετα για τρόφιμα. Πρόκειται για  έναν νέο επιστήμονα, τον χημικό Χάρη Γαλανάκη, ο οποίος έδωσε «απάντηση» σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του αγροβιομηχανικού τομέα της Κρήτης. Μάλιστα, μέρος του προϊόντος των φαινολών που παρήγαγε χρησιμοποιείται ήδη σε σοκολάτες που περιέχουν αντιοξειδωτικά και κυκλοφορούν στη σουηδική αγορά, ενώ ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του καινοτόμου αυτού προϊόντος έχουν δείξει ελληνικές βιομηχανίες καλλυντικών αλλά και εταιρείες με αρτοσκευάσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ενθάρρυνση και Υποστήριξη Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων για Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) στη Βιομηχανία /R&D Industry, (MED 2007-13), το οποίο αποσκοπεί μέσα από μια σειρά δράσεων να συμβάλει στην επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών – ερευνητικών ιδρυμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η βράβευση του νεαρού επιστήμονα έγινε χθες σε συνάντηση ερευνητών και επιχειρηματιών με θέμα την έρευνα και καινοτομία στον τουρισμό, τη γεωργία, το περιβάλλον, την ενέργεια και την πληροφορική που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανιών και διοργανώθηκε από τους: Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης – Εργαστήριο Συστημάτων Χρημ/κής Διοίκησης και το ΤΕΙ Κρήτης – Τομέας Ανανεώσιμων Ενεργειακών Πόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook