Ο καιρός στην Κρήτη | Με βροχές μπαίνει ο Οκτώβριος

ο-καιρός-στην-κρήτη-με-βροχές-μπαίνει-98855

kairos vroxhΝεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το πρωί. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στα Χανιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 26 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 23 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στο Ηράκλειο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Βροχή προβλέπεται για το Ρέθυμνο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Πηγή: meteo

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook