Ο Χανιώτης Κώστας Ξιφαράς στο τιμόνι του ΔΕΣΦΑ

ο-χανιώτης-κώστας-ξιφαράς-στο-τιμόνι-τ-103770

desfaΆρωμα… Χανίων και μάλιστα πολύ έντονο, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο  του ΔΕΣΦΑ, με τα ινία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου να περνούν στον πρώην Νομάρχη Χανίων Αντώνη Νάτσικα και τον Χανιώτη Κων/νο Ξιφαρά, να ορίζεται Διευθύνων Σύμβουλος!

xifarasΣτη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (διαδεχόμενος τον κ. Παπαρσένο) τοποθετείται ο ο μηχανικός παραγωγής κ. Κώστας Ξιφαράς, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του Γραφείου του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης και Βουλευτή Χανίων, Κυριάκου Βιρβιδάκη και έως πρότινος σύμβουλος του γενικού γραμματέα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Αλεξιάδη.

natsikasΟ κ. Νάτσικας, που εμείς γνωρίσαμε ως Νομάρχη Χανίων, προέρχεται από τη ΔΕΠΑ και έχει διατελέσει Τεχνικός Διευθυντής στην Εταιρεία ΠΟΣΕΙΔΩΝ, η οποία είχε αναλάβει την μελέτη, την κατασκευή και την λειτουργία του Υποθαλάσσιου Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Ιταλίας. Επίσης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην Εταιρεία ICGB AD, με έδρα την Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία έχει αναλάβει την μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας.

  • Το νέο ΔΣ

Μέλη του δ.σ. ορίσθηκαν οι δικηγόροι κ.κ. Χολέβας και Κώτσος, καθώς και ο σύμβουλος επιχειρήσεων Χρήστος Παπαλέξης. Αμετακίνητοι παραμένουν στις θέσεις τους οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Πανάς, που προέρχονται από την ΕΛ.ΠΕ.

Η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου θα πρέπει να εγκριθεί από την Ολομέλεια της ΡΑΕ, η οποία, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα συνεδριάσει για το σκοπό αυτό την ερχόμενη Τετάρτη. Αμέσως μετά το νέο δ.σ. θα αναλάβει τα καθήκοντα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΣΦΑ είναι υπό αποκρατικοποίηση και η Αζερική SOCAR στην οποία θα περάσει η εταιρεία είχε ζητήσει να έχει ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας στο μεσοδιάστημα έως τον πλήρη έλεγχό της. Είναι άγνωστο εάν το αίτημα των Αζέρων σχετίζεται με τις αιφνιδιαστικές αλλαγές στη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook