Ο Τσίπρας ποντάρει στην προσωπική αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό

ο-τσίπρας-ποντάρει-στην-προσωπική-αντ-12525

tsipras vouliΣτην προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό «ποντάρει» ο Αλέξης Τσίπρας, με την πρώτη απευθείας μάχη των δυο ανδρών να έχει προγραμματιστεί ήδη στις 26 Φεβρουαρίου, την μεθεπόμενη Τρίτη, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους αγρότες.

Τη συζήτηση προκάλεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο γιατί το θέμα των αγροτών είναι ιδιαίτερα επίκαιρο -ιδίως αν δεν έχουν αντιμετωπιστεί οι κινητοποιήσεις έως τις 26 του μηνός- αλλά και γιατί ο πρωθυπουργός έχει αποφύγει τον απευθείας διάλογο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, με το επιχείρημα των ανειλημμένων υποχρεώσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως επίθεση κατά του πρωθυπουργού γιατί δεν εμφανίζεται στη Βουλή είχε εξαπολύσει με ανακοίνωσή του στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και το ΚΚΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει προφανώς να φθείρει προσωπικά τον πρωθυπουργό, αν βεβαίως κατορθώσει να αναδειχθεί νικητής από την αναμέτρησή τους, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει το ισχυρό χαρτί της ΝΔ και της συγκυβέρνησης. Επιπλέον, μια απευθείας αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό, αναδεικνύεται στον εναλλακτικό πόλο, αν και στη Βουλή αναμένει ότι θα δεχθεί επιθέσεις και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Αλέκα Παπαρήγα, αλλά πιθανόν και τον Φώτη Κουβέλη -γεγονός, όμως, που επίσης τον καθιστά αντίπαλο δέος του Μαξίμου.

Η στρατηγική στοχοποίησης του πρωθυπουργού προκύπτει και από τα όσα υποστήριξε στην τηλεόραση του «Σκάι» ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός προσπαθεί με διαρκή τρικ και καθημερινά τρικ να παρουσιάσει το μαύρο, άσπρο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και συνέχισε: «Δεν διεκδίκησε, όμως, ούτε ένα ευρώ παραπάνω για το λόγο ότι η χώρα έχει λεηλατηθεί τα τελευταία 3 χρόνια. O πρωθυπουργός πήγε εκεί ως κομπάρσος».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έχει μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε Πολιτική Άνοιξη: «Και πραγματικά είναι θλιβερό που τούτη την ώρα αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι και ο κ. Σαμαράς περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους οι οποίοι πυροδοτούν τη στρατηγική της έντασης στην ελληνική κοινωνία. Αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι η ΝΔ που γνωρίσαμε τη μεταπολίτευση, είναι η Πολιτική Άνοιξη η οποία απέτυχε. Είναι μια ακροδεξιά ατζέντα που έχει συνάφεια με την άλλη επικίνδυνη, βεβαίως, ναζιστική ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής και την πριμοδοτεί».

Εκδήλωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Δευτέρα και ώρα 19:30 στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ (Ιπποκράτους 9-11), με θέμα: «Δημοκρατία, αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Η Αριστερά απαντά στη στρατηγική της έντασης».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μανωλάκος και ο Γιώργος Κιμούλης, σκηνοθέτης – ηθοποιός.

Πηγή:real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook