Ο Τσίπρας ζητάει εκλογές …

ο-τσίπρας-ζητάει-εκλογές-5620

Από το βήμα της Κοινοβουλευτική Ομάδας ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές για να σταματήσει, όπως είπε, «η καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας».

«Σε αυτή τη κρίσιμη καμπή για το τόπο και για το λαό, μόνο μια λύση υπάρχει και είναι πολιτική λύση: Εκλογές για να μιλήσει ο λαός. Εκλογές για να σταματήσουμε τη καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης «Αυτοί εδώ συνεχίζουν το ίδιο βιολί τους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε: «Για άλλη μια φορά -έχουμε πια χάσει τον αριθμό- εκβιάζουν συνδέοντας τη ψήφιση σκληρών μέτρων με μια από τις δόσεις που έχουν ήδη αποφασίσει να εκταμιεύσουν, κυρίως για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποπληρωμή των δανείων».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών πως αν δεν πάρει η χώρα τη δόση θα επέλθει ασφυξία, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε: «Αυτό που θα επέλθει, όχι αν δε πάρουμε τη δόση των τραπεζών, αλλά αν πάρουμε και εφαρμόσουμε τα νέα μέτρα των 19 δισ., δε θα είναι απλά ασφυξία. Θα είναι θάνατος».

Και πρόσθεσε: «Και αυτό το ξέρουνε πάρα πολύ καλά, αλλά προτιμάνε να κερδίσουν χρόνο για να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι, την εφήμερη εξουσία τους, αδιαφορώντας για το μέλλον του τόπου».

Ενόψει της ψηφοφορίας για το νέο πακέτο μέτρων, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη δώσουν τη θετική τους ψήφο.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είπε: «Να έχουν στο μυαλό τους ότι τούτες τις μέρες αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου. Είναι μια κρίσιμη επιλογή, αλλά ξεκάθαρο το δίλημμα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τόνισε: «Είτε συντάσσονται με το μαύρο μέτωπο του μνημονίου και της εξάρτησης, ως δορυφόροι της νέας μνημονιακής συντηρητικής παράταξης του κου Σαμαρά. Είτε δικαιώνουν την ιστορία τους και ανανεώνουν τη παρουσία τους και τη πολύτιμη συμμετοχή τους στο μέτωπο της σωτηρίας του λαού μας, της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Τους καλούμε να πράξουν το δεύτερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook