Ο Γιώργος Σταθάκης για το Eurogroup …

ο-γιώργος-σταθάκης-για-το-eurogroup-9962

Την άποψη του για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup εξέφρασε, μιλώντας  στον SUPER FM 89.6 o βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

Όπως επεσήμανε ο Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,

«Η θέση η δικιά μας, είναι πως όσο εφαρμόζεται το Μνημόνιο, το οποίο προκαλεί ύφεση και συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος  τότε ανά έξι μήνες ή ένα χρόνο, το Δημόσιο έλλειμμα, θα πρέπει να κουρεύεται, διότι δεν υπάρχει τρόπος και να προκαλεί σύνθεση και αποπληθωρισμό και να μην αυξάνεται το Δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Με λίγα λόγια αν δεν αλλάξει η πολιτική, το Δημόσιο χρέος, υπάρχουν τρεις τρόποι για να το αντιμετωπίσεις.

Ο πρώτος, είναι ο πληθωρισμός, ο δεύτερος είναι η οικονομική ανάπτυξη και ο τρίτος, είναι η μερική διαγραφή του και τα τρία δεν γίνονται.

Συνεπώς για όσο διάστημα, εφαρμόζεται μια πολιτική που αντί για ανάπτυξη, προκαλεί ύφεση και αντί για πληθωρισμό-αποπληθωρισμό, το Δημόσιο χρέος θα κουρεύεται αναγκαστικά, ανά έξι μήνες ή ανά ένα χρόνο.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί «θριαμβολογούν» τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο κ. Στουρνάρας και αν υπάρχει κάτι το οποίο δεν αποκαλύπτουν, απάντησε πως, «Αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να μας το πουν.»

«Πάντως το 2013, εάν εφαρμοστούν όπως ψηφίστηκαν τα μέτρα, η ύφεση σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού θα είναι στο 7% και το χρέος παρά τα 42 δισεκατομμύρια του «κουρέματος,» θα χρειαστεί εκ νέου «κούρεμα» της τάξεως του 82% όπως ζήτησε η Λαγκάρντ.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook