Ο Σταθάκης για τις απολύσεις …

ο-σταθάκης-για-τις-απολύσεις-7507

Ο  Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Σταθάκης,  αναφορικά με τις επερχόμενες απολύσεις υπαλλήλων στο Δήμο Χανίων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πολίτες των Χανίων,

πριν συμπληρωθεί μια βδομάδα από την εσπευσμένη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική τρόικα, με την κατάφωρα αντιδημοκρατική διαδικασία του κατεπείγοντος και του ενός και μοναδικού άρθρου, οι καταστροφικές επιπτώσεις του στη ζωή χιλιάδων Ελλήνων έγιναν ήδη φανερές.

Όσοι διοικητικοί υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εργάζονται στον δημόσιο τομέα με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά στο φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας. Ειδικά στα Χανιά, τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια, δεκάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο της ανέχειας και καλούν την τοπική κοινωνία να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα τους να μη μείνουν γονείς ή σύζυγοι χωρίς δουλειά.

Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι πειστικές, αφού γνωρίζουμε πως η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών σε προσωπικό απαιτεί μόνο μετατάξεις και όχι διαθεσιμότητα. Επιπρόσθετα, το μέτρο θίγει και υπαλλήλους που έχουν περάσει επιτυχώς εξετάσεις ΑΣΕΠ και περιμένουν το διορισμό τους, απασχολούμενοι με προσωρινές συμβάσεις μέχρι τότε, στην περίπτωση που παρέλθει η τριετία η οποία λήγει το 2013, χωρίς να τοποθετηθούν στη μόνιμη θέση τους, ακυρώνεται ο διορισμός τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως κανέναν δεν ενδιαφέρει η εύρυθμη λειτουργία του κράτους και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι επιταγές της τρόικα είναι σαφείς και οι ντόπιοι εντολοδόχοι της προτιμούν να μην τη δυσαρεστούν με διαπραγματεύσεις και διεκδικήσεις, ακόμα και αν αυτό οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Άραγε, δεν καταλαβαίνουν μετά από δύο και πλέον χρόνια εφαρμογής των μνημονίων, ότι η πολιτική τους είναι αδιέξοδη κι επικίνδυνη για τον τόπο; Αποτέλεσμά της είναι η ανεργία, τα λουκέτα, τα συσσίτια, η μετανάστευση των νέων, η απελπισία. Καθήκον μας η αντίσταση με κάθε τρόπο, η αλληλεγγύη, ο συνεχής και συνεπής αγώνας για αξιοπρέπεια.

Ως Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.-Ε.Κ.Μ. δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όσους συνανθρώπους μας πλήττονται από αυτήν την πολιτική τής ύφεσης και της δυστυχίας και σας καλώ όλους να παλέψετε μαζί μας για την ανατροπή της, για την προκοπή του τόπου και την ευημερία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook