Ο Σπυρόπουλος ετοιμάζεται να παίξει και τα ρέστα του ΙΚΑ …

ο-σπυρόπουλος-ετοιμάζεται-να-παίξει-κ-10775

Το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΙΚΑ στο εθελοντικό πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του Δημοσίου εξετάζει ο διοικητής του ΙΚΑ Ρεβέρτος Σπυρόπουλος. Η απόφαση του να εξετάσει το θέμα έχει ήδη προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις καθώς τα ομόλογα αυτά είναι ότι περίσσεψε από το PSI+ και αν τα δώσει οι απώλειες για το ΙΚΑ θα ανέλθουν σωρευτικά στο 90% των επενδεδυμένων κεφαλαίων.

Αν τώρα αναλογιστεί κανείς τις ζημιές από τις επενδύσεις στο χρηματιστήριο και τους τόκους που δεν εισέπραξε από την διαχείριση των χρημάτων από την Τράπεζα της Ελλάδας σε συνδυασμό με τα έξοδα φύλαξης και διαχείρισης που πλήρωσε το ίδρυμα τότε το μέγεθος της καταστροφής είναι ολοκληρωτικό.

Αν τελικά συμμετάσχει το ΙΚΑ στο πρόγραμμα θα αποκτήσει μια περιορισμένη βραχυχρόνια ρευστότητα η οποία θα εξανεμισθεί σύντομα καλύπτοντας τρύπες και εξοφλώντας οφειλές του απέναντι σε ασφαλισμένους, φαρμακευτικές και μέρος των εσωτερικών δανείων.

Όπερ σημαίνει ότι το Ταμείο θα οδηγηθεί σε ντε-φάκτο κατάρρευση και οι συντάξεις θα περικοπούν περαιτέρω με βάση το νέο τύπο υπολογισμού τους και τις οικονομικές δυνατότητες του ΙΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook