Ο Σαμαράς πάει σε διπλές εκλογές τον Μάιο για να κλείσει το δρόμο του Τσίπρα προς το Μαξίμου

ο-σαμαράς-πάει-σε-διπλές-εκλογές-τον-μά-102913

samaras maximou

«Ως το Ιούνιο θα είναι κόλαση. Θα παιχθούν και θα κριθούν όλα με τους δανειστές μας»

αναφέρει μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Κι όμως ο Στουρνάρας λέει την μισή αλήθεια! Τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα;

Ιδού η αλήθεια:

O Έλληνας υπ. Οικονομικών αφού έστιψε τους Έλληνες θα καταφέρει να βγάλει ένα πέτσινο πλεόνασμα στο τέλος του έτους. Περίμενε λοιπόν-όπως του είχε υποσχεθεί ο Σόιμπλε-ότι οι Ευρωπαίοι θα δέχονταν, μετά από αυτό το έστω και μαιμού πλεόνασμα, να κουρέψουν το ελληνικό χρέος!

Αυτή την εκδοχή πλέον οι ηγέτες των Ευρωπαικών κρατών δεν θέλουν ούτε να την ακούνε. Ο πιο σπουδαίος λόγος είναι οι Ευρωεκλογές. Σου λένε αν κουρέψουμε τα χρέη της Ελλάδας πριν τις εκλογές-πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη φορά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι πολίτες των χωρών μας-θα μας μαυρίσουν στις επικείμενες εκλογές με αποτέλεσμα τα ακροδεξιά κόμματα τύπου Λεπέν θα απογειωθούν.

Ο φόβος λοιπόν των Ευρωεκλογών καθιστά το ελληνικό χρέος μη διαπραγματεύσιμο ως τον Ιούνιο. Αλλά και μετά τις Ευρωεκλογές κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί στον Στουρνάρα ότι θα υπάρξει κούρεμα του χρέους. Ο Ιούνιος θα σημάνει και το κύκνειο άσμα του Στουρνάρα, ο οποίος επιχειρεί να γαντζωθεί με νύχια και με δόντια στη πλατεία Συντάγματος.

Επειδή ο Σαμαράς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χρεωθεί νέα μέτρα ως τις Ευρωεκλογές, ετοιμάζει το μεγάλο του χαρτί που δεν είναι άλλο από την ταυτόχρονη διεξαγωγή Ευρωεκλογών και Εθνικών εκλογών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει πως μετά τον Ιούνιο- σε περίπτωση που δεν γίνει κούρεμα του χρέους-θα αναγκασθεί να πάρει νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα ώστε να φθάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα 100 ευρώ και να έλθει στη συνέχεια η ανάπτυξη-πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Ούτε ο ίδιος, ούτε η χώρα, μπορούν να αντέξουν κάτι τέτοιο και αναγκαστικά θα συρθεί σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2014. Ε, λοιπόν προτιμά να κάνει ταυτόχρονα της εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές παρά να ρισκάρει πανωλεθρία.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έχει να αντιμετωπίσει το χτίσιμο του διεθνούς προφίλ του Αλέξη Τσίπρα που ετοιμάζει η ευρωπαική αριστερά σαν αντίδοτο στην Μέρκελ και την πολιτική της.

Όσες ανοησίες κι αν έχει κάνει ο Τσίπρας υποστηρίζοντας συγκεκριμένους νταβατζήδες και παραχωρώντας άσυλο στους συνδικαλιστές του βαθέως ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες μέσα στην αγανάκτησή τους και βλέποντας τους Ευρωπαίους να τον βάζουν στα σαλόνια, θα τον στείλουν στο Μαξίμου.

Ο Σαμαράς τα γνωρίζει όλα αυτά και αποφασίζει να τραβήξει το χαρτί των διπλών εκλογών. Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έρχονται…

 

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook