Ο Παναγιώταρος και ο… Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης | Video

ο-παναγιώταρος-και-ο-κωνσταντίνος-κο-110820

Και ξαφνικά, εκεί που έβγαζε ένα λογίδριο στη Βουλή εναντίον της κυβερνητικής απόφασης να χτίσει τζαμί στην Αθήνα, ο Ηλίας Παναγιώταρος θυμήθηκε να ρίξει μια φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Γέρου του Μωριά της ελληνικής επανάστασης, απλώς του άλλαξε το όνομα!

Και τέλος, να θυμηθώ μια ρήση του Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη, είπε ο Παναγιώταρος, κάνοντας τη βουλή να ξεσπάσει σε γέλια για το λάθος του.

Κι αυτό γιατί είναι τραγικό για ανθρώπους που παριστάνουν τους υπερ-πατριώτες να μην ξέρουν ούτε τα μικρά ονόματα των ηρώων που έχουν ενσωματώσει στην απαράδεκτη λογική τους.

Στο μεταξύ με μήνυμά του στο twitter o Ηλίας Παναγιώταρος εξηγεί γιατί είπε Κωνσταντίνο τον Κολοκοτρώνη. Όπως λέει, αναφερόταν στον πατέρα του «Γέρου του Μοριά» που σκοτώθηκε στην Καστάνια της Μάνης πολεμώντας 10.000 Τούρκους μαζί με τον Παναγιώταρο Βενετσανάκη.

KOLOKOTRONI_PANAGIOTAROSΟ βουλευτής της Χρυσής Αυγής διευκρινίζει ότι εκ παραδρομής απέδωσε τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» στον πατέρα του Κωνσταντίνο,ενώ υποστηρίζει ότι Παναγιώταρος Βενετσανάκης ήταν πρόγονός του.

«ΨΙΤ! Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κολοκοτρώνης και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ Βενετσανάκης, σκοτώθηκαν πολεμώντας 10.000 Τούρκους. Αυτό δεν είναι τσεκούρι και φωτιά;» έγραψε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον προσωπικό του λογαριασμό για όσα είπε στη Βουλή.

Θρυλικοί κλεφταρματολοί, ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης και ο Παναγιώταρος Βενετσανάκης είχαν οχυρωθεί με τις οικογένειές τους στους πύργους τους στη Καστάνια της Μάνης, απ’ όπου έκαναν εφόδους κατά των Τούρκων στα σύνορα της Μάνης και στις περιοχές της Λακωνίας.

Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης και ο Παναγιώταρος Βενετσανάκης, αντιστάθηκαν δώδεκα μερόνυχτα και τελικά έπεσαν νεκροί μαζί με τους άνδρες τους στο πεδίο της μάχης.

Από τη σφαγή στη Καστάνια διεσώθη η γυναίκα του Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη με τα έξι παιδιά της, μεταξύ των οποίων ο μικρότερος γιος της, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πηγή: iefimerida

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook