Ο ΟΠΕΡ στην Α1 γυναικών

ο-οπερ-στην-α1-γυναικών-3433

Το όνειρο τους ζουν στον ΟΠΕ Ρεθύμνου εδώ και δύο εβδομάδες με την συμμετοχή της ομάδας στην Α1 Βόλεϊ Γυναικών και ήρθε η ώρα για να δώσουν την πρώτη τους παράσταση μπροστά στον κόσμο τους.

Μια αμιγώς Ρεθυμνιώτικη ομάδα, διατηρώντας τον βασικό κορμό της από την περυσινή ξέφρενη πορεία στην Α2 με την κατάκτηση του τίτλου είναι έτοιμη για το αυριανό πρώτο της επίσημο παιχνίδι στην Α1 στο Ρέθυμνο.

Στις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου, ο ΟΠΕΡ επιστρέφει στο Ρέθυμνο, για να φιλοξενήσει τον Ηρακλή Κηφισιάς για την 3η αγωνιστικής της μεγάλης κατηγορίας. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι εξαιρετικό, μετά και από το παρθενικό τρίποντο στην Α1, επί του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη πριν από μία εβδομάδα. Μόλις από την 2η αγωνιστική η ομάδα του Μιχάλη Χαχαγιόπουλου έδειξε την δυναμική της, στην μεγάλη πρόκληση που την περιμένει και οι Ρεθυμνιώτες περιμένουν με αγωνία να «θαυμάσουν» τις «κυανοκίτρινες».

Το ευχάριστο για το νεαρό τεχνικό είναι πως θα έχει όλες τις παίκτριες στην διάθεση του, αφού δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, με την Πάολα Κορτέζ να έχει κερδίσει μία ακόμη εβδομάδα προσαρμογής στις συνθήκες της νέας της ομάδας.

Η στιγμή αύριο θα είναι ιστορική, αφού το «Μελίνα Μερκούρη» θα φιλοξενήσει και πάλι παιχνίδι Α1 βόλεϊ, αυτή την φορά για την κατηγορία των γυναικών, με την Άννα Σαλούστρου να είναι από τις πλέον κατάλληλες για να μας μεταφέρει την εικόνα των Ρεθυμνιωτών. Η Ανωγειανή στην καταγωγή κεντρικός του ΟΠΕΡ, φιλοξενήθηκε χθες στο πρωινό αθλητικό μαγκαζίνο «Παίξε Μπάλα» στον Team Fm 102, μιλώντας για όλους και για όλα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Απολαύστε την…

* Πως αντιμετωπίζεται το πρώτο παιχνίδι που θα φιλοξενηθεί στο Ρέθυμνο για την Α1 γυναικών το Σάββατο με τον Ηρακλή Κηφισιάς;

«Έρχεται ένας πολύ αξιόλογος αντίπαλος ο Ηρακλής Κηφισιάς στο σπίτι μας. Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα γιατί όταν παίζεις μέσα στο σπίτι σου δεν ξέρεις τι να περιμένεις γενικότερα από τον εαυτό σου. Πρέπει να δείξεις τον καλό εαυτό σου, για να προστατεύσεις την έδρα σου, να κερδίσεις τον κόσμο σου και αν μη τι άλλο να φτάσεις στη νίκη. Καλώς ή κακώς η κλήρωση μας έφερε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια. Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα και το παιχνίδι αναμένεται να είναι διαφήμιση και να το χαρεί ο κόσμος».

* Η ομάδα προέρχεται από μία μεγάλη νίκη επί του ιστορικού Παναθηναϊκού. Πως σας αντιμετωπίζει ο φίλαθλος κόσμος του Ρεθύμνου τις τελευταίες ημέρες;

«Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί με τη νίκη μας επί του Παναθηναϊκού. Εμείς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη. Πριν από μερικές ημέρες που είχα τα γενέθλια μου ήρθαν στο γήπεδο αθλητές μου που κάνουν Beach volley σε πρόγραμμα του Δήμου Ρεθύμνου και με υποδέχθηκαν με μπαλόνια του Παναθηναϊκού. Για να μου δείξουν τι καταφέραμε.

Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με αυτό που έγινε και δεν το περίμενε. Θεωρώ ότι μετά από αυτή τη νίκη, γίνεται άμεσα ένα κάλεσμα στον κόσμο και θέλω να πιστεύω πως οι Ρεθυμνιώτες τώρα που προερχόμαστε από μια τέτοια νίκη θα είναι και πάλι κοντά μας. Εξάλλου ήταν και στα δύσκολα κοντά μας. Τον χρειαζόμαστε τον κόσμο και ίσως να αποτελέσει και τον σημαντικότερο σύμμαχο για το παιχνίδι με τον Ηρακλή Κηφισιάς. Χρειαζόμαστε ένα γήπεδο κατάμεστο. Αν μπορέσουμε να το γεμίσουμε όπως το έκανε το Ρέθυμνο Aegean με τον Άρη, θα είναι πανέμορφα.

Μπορεί να είναι κρίσιμες οι περίοδοι που ζούμε στην Ελλάδα αλλά και στο Ρέθυμνο, αλλά νομίζω ότι ο αθλητισμός υπάρχει ακόμη και οι Ρεθυμνιώτες πρέπει να το αποδείξουν. Γιατί νομίζω ότι αξίζουμε την προσπάθεια να γεμίσει το γήπεδο, από την στιγμή που και η ομάδα είναι στην Α1».

* Πως ήρθε η νίκη επί του Παναθηναϊκού; Ποια τα συστατικά της επιτυχίας;

«Η πρώτη μας νίκη στην Α1, νομίζω πως δεν είναι μια απλή νίκη, αλλά είναι μία νίκη απέναντι σε έναν πολύ ιστορικό αντίπαλο με τόσα πρωταθλήματα στην τροπαιοθήκη του. Από εκεί και πέρα η εβδομάδα που περάσαμε σαν ποιότητα προπόνησης ήταν η καλύτερη που είχαμε μέχρι σήμερα. Υπήρχε ο προπονητής και το τεχνικό επιτελείο που προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Μας τόνιζε, «μην ξεχνάτε με ποιον παίζεται. Ότι ομάδα και να αντιμετωπίσουμε είναι ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να υπάρχει ο σεβασμός, η αυτοσυγκέντρωση το καθαρό μυαλό. Επειδή ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, διαχειριστείτε το σωστά». Έτσι και έγινε. Δείξαμε σεβασμό, τιμώντας το «σπίτι» που έχουμε έρθει. Δεν σας κρύβω πως σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, αναρωτιόμουν αν είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά βλέποντας την φανέλα συνειδητοποιούσα πως είναι ο Παναθηναϊκός».

* Πως αντιμετωπίζεται σε αγωνιστικό επίπεδο το παιχνίδι με τον Ηρακλή Κηφισιάς;

«Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Κηφισιάς σίγουρα δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Πάντως θα χρησιμοποιήσω μια ατάκα που λέει συχνά ο προπονητής μου Μιχάλης Χαχαγιόπουλος, «Ο καλός ΟΠΕΡ δεν φοβάται τίποτα». Βέβαια το παιχνίδι με τον Ηρακλή Κηφισιάς θα είναι πολύ δύσκολο, αφού οι πληροφορίες θέλουν την ομάδα της Αθήνας να προχωράει σε μία ακόμη μεταγραφή. Θα πρέπει να βρούμε λύση εκείνη την στιγμή, γιατί θα υπάρχει και το άγνωστο στο παιχνίδι του αντιπάλου. Με έξυπνο παιχνίδι και συγκέντρωση μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι που θα περιμένει ο κόσμος να κερδίσουμε εύκολα. Θα πρέπει τα έξι κορίτσια που θα είναι στο τάραφλεξ σε κάθε περίοδο του παιχνιδιού, να είναι συγκεντρωμένα και να δείξουμε πως είμαστε ομάδα».

* Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στον ΟΠΕΡ έχει προστεθεί ένα νέο μέλος, η Πάολα Κορτέζ. Ποια η άποψη σου που την ζεις καθημερινά;

«Με την Πάολα έχουμε παίξει αντίπαλοι στο παρελθόν στην Α1. ήταν η παίκτρια που μας «κάρφωνε» από πάνω εύκολα. Όταν ήρθε στο Ρέθυμνο, αντιλαμβάνομαι ότι δεν δίνει το 100% στην αρχή, μέχρι να εξοικειωθεί και να προσαρμοστεί στην ομάδα. Η Πάολα μπορεί να δώσει πάρα πολλά όχι μόνο στον ΟΠΕΡ αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μία παίκτρια, που προσωπικά την θαυμάζω πάρα πολύ, όχι μόνο σαν αθλήτρια αλλά και σαν άνθρωπο. Είναι από τις καλές επιλογές, «λαχείο» για το Ρέθυμνο. Δεν έχουμε δει τίποτα από την Πάολα, θα το δούμε στη συνέχεια».

* Μέσα από την εμπειρία σου και βάσει του ρόστερ που έχει ο ΟΠΕΡ, με ποια θέση θα είσαι ικανοποιημένη;

«Ο βασικός μας στόχος είναι η παραμονή, αλλά μέσα μου έχω κρυφές ελπίδες πως η ομάδα θα τα πάει πολύ καλά φέτος. Πάνω από όλα υγεία να έχουμε, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για πολύ ψηλά. Με την προσθήκη της Κορτέζ αυτή η ομάδα θα μπορεί να είναι μεταξύ του γκρουπ των πρωτοπόρων, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Ηρακλή Κηφισιάς, ίσως Παναθηναϊκό αν ενισχυθεί».

* Λογίζεσαι σχεδόν μόνιμη κάτοικος Ρεθύμνου, παραμένοντας εδώ και για τρίτο χρόνο. Ερχόμενη εδώ το 2010, σκεφτόσουν ότι θα συνέβαινε αυτό;

«Δεν το φανταζόμουν καν. Είμαι ένα παιδί που έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, άσχετα με το γεγονός πως ο πατέρας μου έχει καταγωγή από τα Ανώγεια. Δεν πίστευα ποτέ πως μπορώ να μείνω κάπου αλλού εκτός από την Αθήνα. Όταν ήρθα στο Ρέθυμνο, πίστευα πως θα έμενα ένα χρόνο και θα επέστρεφα στην Αθήνα. Τώρα περνάω καλύτερα εδώ από ότι στην Αθήνα».

* Πόσο εύκολο ήταν εσείς τα 5 κορίτσια που έχετε εμπειρία από την Α1, να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα τα υπόλοιπα κορίτσια;

«Τα κορίτσια αυτά έχουν μπει σε μία διαδικασία να γνωρίζουν κορίτσια που έχουν εμπειρία από την Α1. Η διοίκηση και ο προπονητής έμπαιναν στην διαδικασία να γνωρίσουν τα κορίτσια του Ρεθύμνου παίκτριες με παραστάσεις από την Α1. Φέτος που συμμετέχουμε στην Α1, έχει γίνει από νωρίς η διαδικασία κυρίως από τον προπονητή μας, να ενταχθούν σε αυτό οι Ρεθυμνιώτισσες. Έχει γίνει πολύ αρμονική προσαρμογή για αυτό».

* Ο ΟΠΕΡ φέτος αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό με αθλήτριες από τα σπλάχνα του και από την Κρήτη. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για μια επαρχιακή ομάδα;

«Είναι μεγάλη επιτυχία όχι μόνο του κόουτς που ήθελε να διατηρήσει αυτό τον κορμό, αλλά και του προέδρου του Κωστή Ψαρουδάκη, ο οποίος είπε «εγώ θέλω ο κορμός της ομάδας μας να είναι από την Κρήτη». Δεν θέλω να είναι μια ξένη ομάδα. Τα κορίτσια που νίκησαν τον Παναθηναϊκό, αποτελούνταν στο πλείστον από Κρητικές. Μια Κρητική ομάδα κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα της επαρχίας να έχει παίκτες ή παίκτριες ντόπιες, που γνωρίζουν την φιλοσοφία και τη νοοτροπία του κόσμου».

* Η επόμενη ημέρα στο Ρεθυμνιώτικο βόλεϊ. Υπάρχει η οργάνωση και η διάθεση από τα μικρά παιδιά για να κρατήσουν το βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο;

«Αυτά που μου προσφέρει τώρα το Ρέθυμνο, με κάνει να πω ότι μπορώ να μείνω για πάντα στο Ρέθυμνο, όσο μεγάλη και αν φαντάζει αυτή η κουβέντα. Φέτος ξεκίνησε μια προσπάθεια από τον πρόεδρο αλλά και με το «θέλω» κάποιων παικτριών, ξεκινούμε να δημιουργήσουμε τα τμήματα και σε βάθος χρόνο να γίνουν οι επόμενες γυναίκες που θα στελεχώνουν την ομάδα του ΟΠΕΡ. Αυτή τη στιγμή οι Αθηνά Δηλαβέρη, Ιρίνα Φεντότοβα, Φίφη Σαπαρέφσκα, Νίνα Κατερίνη και εγώ είμαστε στον δρόμο και ενημερώνουμε τα παιδιά στα σχολεία για να τα προσελκύσουμε στο άθλημα. Είμαστε σε καλό επίπεδο και πιστεύω πως το γεγονός πως η ομάδα είναι στην Α1 είναι σημαντικό, γιατί έχει στόχο και όνειρα. Θα φτιάξουμε κάτι που δεν θα είναι για ένα χρόνο. Οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν ότι φέρνοντας τα παιδιά τους στον ΟΠΕΡ, βάζουν βάσεις για το παιδί τους να φτάσει μέχρι τις γυναίκες ή τους άνδρες να φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο».

* Τι θα συμβούλευες τους παίκτες του Ρέθυμνο Aegean που αντιμετωπίζουν την Δευτέρα τον Παναθηναϊκό;

«Κοιτάς στα μάτια τον αντίπαλο. Το Ρέθυμνο με την δουλειά που κάνεις και ο Στέργιος είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Είναι στο χέρι τους, εννοείται πως ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να δείξεις τον καλό σου εαυτό. Εξάλλου δεν έχουν να χάσουν και τίποτα».

* Σαν επίλογο τι θα ήθελες να πεις στον φίλαθλο κόσμο του Ρεθύμνου;

«Θα ήθελα στις 4.30 το απόγευμα να ξεκινάει η προσέλευση του κόσμου και 2-3 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα θα ήθελα να δω ένα κατάμεστο γήπεδο. Αυτό δεν θα μας δώσει μόνο δύναμη, αλλά ελπίδα και άλλο αέρα γιατί το παιχνίδι με τον Ηρακλή Κηφισιάς δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το παιχνίδι, γιατί θα πρέπει να δείξουμε την δύναμη της έδρας μας από το πρώτο παιχνίδι της Α1. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει, να μας υποστηρίξει, να δει την δουλειά που κάνουμε και ελπίζω να τον ανταμείψουμε».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΕ 3η ΚΑΙ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

3η αγωνιστική

Σάββατο 27 Οκτωβρίου

17.00 ΟΠΕ Ρεθύμνου – Ηρακλής Κηφισιάς (Ρεθύμνου – Αγγελίδης, Καρπουζάς).

17.00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός («Μ. Μερκούρη» Ρέντη – Κουτσούλας, Μαρκατσάς).

18.00 Τράχωνες – Μαρκόπουλο (Αλίμου – Μιχαήλογλου, Πρέντζας).

19.00 Μακεδόνες Αξιού – Ωραιόκαστρο (Κυμίνων – Δανιηλίδου, Ισκάς).

Κυριακή 28 Οκτωβρίου

17.00 ΑΕΚ – Βριλήσσια (Ιωνικού – Μενεσλής, Προκοπίου).

19.00 Ανατόλια – Ηρακλής (Ανατόλια – Δεληκωστίδης, Μπόμπορας).

4η αγωνιστική

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

16.00 Βριλήσσια – ΟΠΕ Ρεθύμνου (Βριλησσίων – Οικονόμου Β., Μάλφας).

18.00 Παναθηναϊκός – Ηρακλής Κηφισιάς (Πανελληνίου – Τσιμπινός, Τσίτσικας).

18.30 Ολυμπιακός – Τράχωνες («Μ. Μερκούρη» Ρέντη – Μόσχος, Κολτσίδας).

19.00 Μαρκόπουλο – Ανατόλια (Μαρκοπούλου – Κατσούλης, Παπαστάμος).

19.30 Ηρακλής – Μακεδόνες Αξιού (Κατσάνειο – Κωνσταντινίδης, Κυριακόπουλος).

Κυριακή 4 Νομεβρίου (18.00)

Ωραιόκαστρο – ΑΕΚ (Κονταξοπούλειο – Αβραμίδης, Κάλλης Κ.).

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΟΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΑΘΛΗΤΡIA ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΥΨΟΣ ΘΕΣΗ ΠΕΡΥΣΙ

1. Νίνα Κατερίνη 12/05/1983 1.81 Ακραία ΖΑΟΝ

10. Αθηνά Δηλαβέρη 25/08/1982 1.73 Λίμπερο Ολυμπιακός

3. Τουρλίτη Νικολέττα 16/01/1978 1.70 Ακραία ΟΠΕ Ρεθύμνου

7. Μάγδα Δραμιτινού 28/10/1980 1.77 Διαγώνια ΟΠΕ Ρεθύμνου

9. Μαριλή Βροντάκη 08/07/1984 1.70 Λίμπερο ΟΠΕ Ρεθύμνου

6. Αθηνά Ροδινού 12/10/1986 1.81 Κεντρική ΟΠΕ Ρεθύμνου

11. Σοφία Χατζοπούλου 08/10/1981 1.77 Κεντρική ΟΠΕ Ρεθύμνου

16. Αναστασία Κουνδουράκη 30/07/1977 1.77 Ακραία-Διαγώνια ΟΠΕ Ρεθύμνου

13. Ελένη Σμπιράκη 12/01/1985 1.78 Ακραία ΟΠΕ Ρεθύμνου

5. Άννα Σαλούστρου 22/10/1985 1.88 Κεντρική ΟΠΕ Ρεθύμνου

1. Φιντάνκα Σαπαρέφσκα 04/05/1970 1.80 Κεντρική ΟΠΕ Ρεθύμνου

2. Γεωργία Παρασκάκη 26/06/1981 1.81 Πασαδόρος ΟΠΕ Ρεθύμνου

8. Ιρίνα Φεντότοβα 06/10/1969 1.90 Ακραία ΟΠΕ Ρεθύμνου

15. Πολυξένη Σημαντηράκη 20/11/1982 1.72 Λίμπερο ΟΠΕ Ρεθύμνου

14. Πάουλα Αντρέα Ισαχάρ Κορτές 31/12/1984 1.83 Διαγώνια –

Προπονητής: Μιχάλης Χαχαγιόπουλος (ανανέωσε)

Β’ προπονητής: Δήμος Μπουρμπάκης (από ΑΟ Χανίων)

Πηγή: kritiki epitheorisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook