Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ο-νίκος-αναστασιάδης-είναι-ο-έβδομος-π-34658

Στις πρώτες του δηλώσεις του, ο νέος πρόεδρος δάκρυσε απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί στα γραφεία του ΔΗ.ΣΥ.

Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι θα συμπεριφερθεί ως Πρόεδρος όλων -ανεξαιρέτως- των Κυπριών, σημειώνοντας ότι ξεκινάει νέα μέρα για την Κύπρο.

Τόνισε ότι θα εργασθεί για ταχεία έξοδο της νήσου από την κρίση, με την υπογραφή του μνημονίου διάσωσης και την αποφυγή της πτώχευσης του κράτους και θα καταβάλει προσπάθειες για αποφυγή στρεβλώσεων στο μνημόνιο που πλήττουν τις ασθενέστερες τάξεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η Κύπρος θέλει να έχει την Ευρώπη στο πλευρό της, ενώ η ίδια θα είναι απολύτως συνεπής και θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η διαχείριση του θα είναι συλλογική υπόθεση κι όχι απόφαση του ενός, ενώ όπως υποστήριξε, η συνεργασία με την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, θα αποτελέσει ξανά κορυφαία πολιτική προτεραιότητα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ που στηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, έλαβε 236.965 ψήφους και ποσοστό 57.48% το οποίο αποτελεί ρεκόρ για τη «μεταμακαριακή» περίοδο στην Κύπρο. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς εξασφάλισε 175.267 ψήφους, ποσοστό 42.52%. Η αποχή ανήλθε στο 18,42%.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Επίσης, και ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε από τη Νέα Υόρκη -όπου βρίσκεται- με τον πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ., συγχαίροντάς τον για τη νίκη του.

2 thoughts on “Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  1. εεέλα! Δεν το πιστεύω..!

    Και ανατινάχτηκε ο βασικός σταθμός παραγωγής Ηλεκτρισμού.. Και εδεινοπάθησαν με το PSI της μητέρας Ελλάδος.. Και τους άμποξε χρέη ο πανυπερσέβαστος ολιγάρχων Βγενό.. Και Δανειακή Σύμβαση εκ της Ευρωπαϊκής Ανοησίας, μετά Μνημονίου Λιτότητας.. Και τώρα αυτό: έβγαλαν τα ματάκια τους με το 57% των χερακιών τους!?!?!?

    Μα δεν έλεγαν ότι στην Κύπρο είναι ξύπνιοι οι άνθρωποι? Ποιος τους έχει μουντζώσει? Μήπως εκάνασιν λάθος εις τον συντελεστήν? Μήπως να ευρώσιν αλγόριθμον τζυπραίικον να το περιμαζώξουνε αλλιώς το πράμα??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook