Ο Μακρογιαννάκης για την δόση και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

ο-μακρογιαννάκης-για-την-δόση-και-τις-π-14289

markogiannakis_vouliΓια τα χρήματα που πρόκειται να εκταμιευθούν στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαρκογιαννάκης, «το χρηματικό πόσο, που κάθε φορά εκταμιεύεται στην χώρα μας με την μορφή των δόσεων, είναι γιατί οι Ευρωπαίοι δεν μας εμπιστεύονται ακόμη.

Οι δόσεις, έχουν φέρει δυσκολίες στην χώρα, ωστόσο, αυτή την στιγμή με την παρούσα κατάσταση δεν υπάρχει άλλη λύση.»

Ερωτηθείς, για το αποτέλεσμα των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, ο Χανιώτης βουλευτής, απάντησε πως, «αυτή τη στιγμή, πρέπει να υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Θεωρώ ότι, κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξει μια αχτίνα φωτός στην άκρη του τούνελ.

Άλλη λύση δεν υπάρχει. Για παράδειγμα, ακούγαμε για βοήθεια από την Κίνα, για καταγγελία του Μνημονίου, όμως αυτά δεν ήταν εφικτά να γίνουν.»

Αναφορικά με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία  θα περάσει και η δανειακή σύμβαση, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τόνισε πως, «την Τετάρτη, είχαμε την διάσκεψη των προέδρων, στην οποία εκφράστηκαν αντιδράσεις για την πρακτική αυτή.

Προσωπικά ακόμη ανέχομαι και συγχωρώ τέτοιου είδους πρακτικές.Όμως εφόσον ομαλοποιηθεί όλη αυτή η κατάσταση, τότε αυτό θα πρέπει ν’ αλλάξει και θ’ αλλάξει, γιατί το Σύνταγμα λέει να εφαρμόζονται οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Μπορεί η Ευρώπη, αυτή τη στιγμή να ακολουθεί ένα δρόμο, που πρέπει να γίνει εσωτερική παρέμβαση.  

Ωστόσο, η Ελλάδα πρέπει να σωθεί, αυτό προέχει τώρα.» Κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook