Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην εθελοντική δράση «Let’s do it»

ο-δήμος-χανίων-συμμετέχει-στην-εθελον-48133

paraliaΓια δεύτερη φορά πραγματοποιείται στη χώρα μας η Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια “Let’s Do It” στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Χανίων.

Στόχος της δράσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, είναι να καθαριστεί από εθελοντές, μέσα σε μία ημέρα, ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια και να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα σεβασμού και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Ο  Δήμος Χανίων έχει προγραμματίσει για την Κυριακή μια σειρά από δράσεις καθαρισμού, με ώρα έναρξης στις 10.30 το πρωί, στις εξής παραλίες: Σταλού, Αγίας Μαρίνας, Χρυσής Ακτής.

Τις παραπάνω δράσεις υποστηρίζουν μεταξύ άλλων η Εθελοντική Ομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων,οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ, o Αθλητικός Όμιλος ρακέτας ‘Άγιοι Απόστολοι, σχολεία, περιβαλλοντικές ομάδες και άλλοι Φορείς.

afisa
Λίγα λόγια για το «Let’s Do It»

Το “Let’s Do It“ αποτελεί μια διεθνή εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία.

Στις 3 Μαΐου 2008, πενήντα χιλιάδες εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.

 

Από τότε, το «Let’s Do It» έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον, μία φορά κάθε χρόνο, πολίτες απ’ όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook