Ο Γ. Σταθάκης «βλέπει» κούρεμα του χρέους την άνοιξη

ο-γ-σταθάκης-βλέπει-κούρεμα-του-χρέο-110145

stathakis 1Το αισιόδοξο σενάριο που ξεπερνά ακόμα και τις εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών προκρίνει ο κ. Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζοντας ότι την ερχόμενη άνοιξη θα έρθει κούρεμα του χρέους και χαλάρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του οικονομικού επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία” αναφέρει ότι η Γερμανία θα στηρίξει πολιτικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τουλάχιστον εως τον Απρίλιο ενώ καλούμενος να απαντήσει τι ακριβώς εννοεί ως πολιτική στήριξη, απαντά: “σημαίνει μια χαλάρωση του προγράμματος και πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους την άνοιξη”.

Παρά ταύτα εκτιμά πως αν και θα επενδύσει στα παραπάνω η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι “το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα κριθεί από τα μέτρα της τελευταίας στιγμής”.

Αναφορικά με την κυβερνητική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους και “θα πετύχει” ενώ προσθέτει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ “είναι ακραίο ενδεχόμενο… αντιθέτως, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ μας μπορεί να είναι ωφέλιμες για όλους”.

Τέλος, προβλέπει συντριπτική εκλογική ήττα για την ΝΔ που θα οδηγήσει σε αλλαγή του πολιτικού της αρχηγού.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι αναφορικά με τους πιθανούς διαδόχους στην ηγεσία της ΝΔ του δίνονται 4 ονόματα και απαντά ως εξης: Για τον Κ. Καραμανλή: “δεν νομίζω”, για τον Δ. Αβραμόπουλο ή την Ο. Κεφαλογιάννη: “Αβραμόπουλος, το άλλο θα ήταν έκπληξη” και τέλος για την Ντ. Μπακογιάννη: “και η Ντόρα μπορεί. Είναι και Χανιώτισσα και δεν μπορώ να πω όχι. Αλλά δεν είμαι και προφήτης”.

 

Πηγή : prototrhema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook