Ο Βάμβουκας για ΝΟΧ και ΟΑΧ

ο-βάμβουκας-για-νοχ-και-οαχ-7592

Στην έλλειψη χώρων άθλησης, όσον αφορά την αντισφαίριση Χανίων, στην μη τήρηση των υποσχέσεων για την κατασκευή γηπέδων τένις στην περιοχή του Κουμπέ, καθώς και στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων αλλά και το Κολυμβητήριο της πόλης, ήταν τα κύρια θέματα στα οποία, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, του Δήμου Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, στους εν λόγω χώρους.

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, «Η παράταξη μας, έχει ζητήσει να συζητηθούν σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της δημιουργίας νέων γηπέδων τένις σε Δημοτικό ακίνητο και το θέμα της μόνιμης στήριξης του Δήμου Χανίων, στο Κολυμβητήριο Χανίων για την συνέχιση της λειτουργίας του.

Η σημερινή, παρουσία μας, εδώ, έχει  ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωσή μας για τη δράση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός Όμιλος Αντισφαιρίσεως στο σημαντικό έργο του.

Ο όμιλος σήμερα, προσφέρει ένα πολύ σημαντικό έργο στην άθληση των παιδιών μας σε πλήθος αθλημάτων, που δεν έχει καμία σχέση με ελιτίστικες πρακτικές που πιθανόν κάποιοι να συνδέουν με το μακρινό παρελθόν.

Όπως ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., σε συνέχεια σχετικής επιστολής που απέστειλαν στους Δημοτικούς Συμβούλους, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης χώρων άθλησης, κυρίως σε γήπεδα τένις, αλλά και απροθυμία του Δήμου Χανίων, να τηρήσει τις υποσχέσεις του για την δημιουργία νέων γηπέδων τένις, σε Δημοτικό ακίνητο στην περιοχή Κουμπέ.

Η ανάγκη για την δημιουργία τους έχουμε πεισθεί ότι είναι πραγματική και αναγκαία για την άθληση εκατοντάδων παιδιών και ενηλίκων, που σήμερα αποκλείονται, λόγω ύπαρξης μόνο δύο γηπέδων, αλλά και πολύ χρήσιμη για την προβολή και την οικονομία της πόλης μας.

Η δημιουργία ικανού αριθμού γηπέδων, σε συνδυασμό με τα γήπεδα της Σούδας , θα επιτρέψει την διενέργεια πρωταθλημάτων Πανελληνίων και διεθνών στην πόλη μας, όπως συμβαίνει στο Ηράκλειο, με την πολυήμερη διαμονή πολύ μεγάλου αριθμού ατόμων, που μπορεί να προσεγγίζουν τα χίλια σε κάθε διοργάνωση και μάλιστα σε νεκρή τουριστικά περίοδο.

Μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι, όταν η άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου στα λιμάνια μας αποτελεί γεγονός λόγω της ολιγόωρης αποβίβασης των επιβαινόντων.Η εποχή είναι δύσκολη και εφ’ όσον υπάρχει διαθέσιμη κατάλληλη δημοτική έκταση πρέπει να αξιοποιηθεί σε συνεργασία Δήμου , Ομίλου Αντισφαιρίσεως Χανίων και Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως.

Η χρηματοδότηση του έργου μπορεί να γίνει και από τους τρεις φορείς και ο Δήμος να εισφέρει τα μέσα που διαθέτει και σημαντικό μέρος να εκτελεστεί με αυτεπιστασία ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος.

Προτείνουμε στην δημοτική αρχή αντί για να δίνει κενές υποσχέσεις, είναι καλλίτερα να ακούσει τις προτάσεις των ανθρώπων του ομίλου και να δώσει λύση εφικτή, επενδύοντας λίγα χρήματα, με όφελος την άθληση πολλών εκατοντάδων δημοτών μας όλων των ηλικιών, για ένα άθλημα που στην πόλη μας έχει μακρά ιστορία, μεγάλη ζήτηση και όφελος για την τοπική οικονομία και την προβολή του τόπου μας.»

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» αναφέρθηκε και στη μη λειτουργία του Κολυμβητηρίου της πόλης, καθώς δεν λειτουργεί η πισίνα, λόγω έλλειψη χρημάτων.

Ο Τάσος Βάμβουκας, υποστήριξε πως, «η παράταξή μας, θεωρεί την συνέχιση λειτουργίας των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου Χανίων, πρωταρχικής σημασίας για την άθληση των παιδιών μας, για την ίδια τη ζωή της πόλης μας και έχει ζητήσει να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Η προσφορά του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, με ιστορία 80 ετών στον ναυταθλητισμό είναι τεράστια, με την λειτουργία πολλών αθλητικών τμημάτων υγρού στίβου, με πλήθος διακρίσεων, με ομάδα πόλο στην πρώτη Εθνική , με τμήματα εκμάθησης κολύμβησης , με προσφορά στην άθληση ενηλίκων αλλά και μαθητών ειδικών σχολείων.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε επίσης, την συμβολή του ΝΟΧ στην απασχόληση αρκετών εργαζομένων αλλά και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Νέας Χώρας , του ενετικού λιμανιού και ολόκληρης της πόλης.

Ο ΝΟΧ εκπέμπει σήμα κινδύνου, εδώ και αρκετό καιρό, αλλά οι αρμόδιοι μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Χανίων, παρά τις υποσχέσεις δεν έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα και οι εγκαταστάσεις κινδυνεύουν να κλείσουν αν δεν βρεθεί άμεσα λύση.

Από τις συζητήσεις που είχαμε με τα μέλη της διοίκησης του ΝΟΧ , τον πρόεδρο του ΕΑΚ, τεχνικών, αλλά και από ιδία αντίληψη, καταλήξαμε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες υπάρχουν λύσεις για την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Νέας Χώρας.

Για την λειτουργία των δύο μικρών κολυμβητικών δεξαμενών, απαιτούνται μικρές παρεμβάσεις για να εξοικονομηθούν πολλά χρήματα από την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και πρέπει να γίνουν άμεσα.

Για δε την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, εφ όσον, δεν υπάρξει δυνατότητα άμεσης λειτουργίας αυτής του Ακρωτηρίου που πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα, πρέπει να γίνουν σοβαρότερες παρεμβάσεις για να επιτευχθεί μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και εξασφάλιση της λειτουργίας της για όλο το χρόνο. Θα πρέπει να μπει στόχος να λειτουργήσει τον χειμώνα του επόμενου χρόνου.Η λειτουργία της είναι απαραίτητη για την αποσυμφόρηση των υπολοίπων που λειτουργούν σε συνθήκες επικίνδυνης ασφυξίας όπως διαπιστώσαμε, αλλά και για την ομάδα του πόλο, μία ομάδα πρώτης Εθνικής, που έχει διακόψει τις προπονήσεις της.

Για όλες τις πισίνες απαιτείται σύστημα ανακύκλωσης του νερού, που δεν υπάρχει με αποτέλεσμα να πετάγονται κυριολεκτικά στην θάλασσα για δεκαετίες, τόνοι νερού και χημικών χλωρίωσης, για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα της αδιαφορίας για το δημόσιο χρήμα και τον παραλογισμό αυτής της χώρας. Η Γ.Γ. Αθλητισμού που έχει τη χρήση, δηλώνει αδυναμία χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού και της λειτουργίας.

Η Δημοτική Αρχή Χανίων, πριν αρκετό καιρό, είχε δημόσια εξαγγείλει ότι θα αναλάμβανε να εκσυγχρονίσει και να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις μετά από την παραχώρησή τους στο Δήμο από την ΓΓΑ και το ΝΟΧ, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν προχωράει.

Πιστεύουμε ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι να αναλάβει ο Δήμος τα απαραίτητα έργα για την πτώση του κόστους λειτουργίας των εγκαταστάσεων, βασιζόμενος στην σχετική μελέτη ΤΕΕ- Πολυτεχνείου, καθώς και την οικονομική στήριξη στη συνέχεια της λειτουργίας τους , με κόστος που θα είναι πολύ χαμηλότερο του σημερινού.

Δεν μπορεί να μείνουμε αδιάφοροι σε ένα θέμα που αφορά πρώτα απ όλα τη μαζική άθληση και την εκμάθηση κολύμβησης χιλιάδων συμπολιτών μας μικρών και μεγάλων και οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής, οφείλουν να δείξουν τουλάχιστον την ίδια σπουδή που δείξανε στην κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook