Ο Αυγενάκης ζητά εξηγήσεις για τα χαράτσια

ο-αυγενάκης-ζητά-εξηγήσεις-για-τα-χαρά-28828

AYGENAKIS Το θέμα της Επιβολής του Ενιαίου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών στις μεταποιητικές επιχειρήσεις για το 2011, έθειξε ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, και ζητά την άμεση επίλυση του νομοτεχνικού αυτού ζητήματος, δεδομένου ότι τα ανείσπρακτα υπόλοιπα έχουν πλέον βεβαιωθεί.

Για το 2011, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν στην καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ, προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για τις αναγκαίες διορθώσεις, όπως προέβλεπε η εγκύκλιος ΠΟΛ 1056/2-3-2012 του Υπουργείου Οικονομικών. Στις περισσότερες δε από αυτές τις εταιρίες, ορθώς, δεν έχει επιβληθεί το τέλος του 2012.

Όπως αναφέρει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής στην παρέμβασή του:«ωστόσο, παρουσιάζονται για τις επιχειρήσεις αυτές ανείσπρακτα υπόλοιπα για το έτος 2011, τα οποία βεβαιώνονται από την Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, στις επιχειρήσεις που κατά κανόνα απαλλάσσονται από την επιβολή του ΕΤΗΔΕ».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης σημειώνει ότι: «οι αναδρομικές αυτές χρεώσεις βασίζονται σε παρερμηνεία της εγκυκλίου που αναφέρεται ότι «στο ακίνητο που απαλλάσσεται δεν πρέπει να ασκείται άλλη δραστηριότητα(εμπορία, παροχή υπηρεσίας κ.λπ.)» και προσθέτει ότι«είναι αυτονόητη η εμπορία και η παροχή υπηρεσιών για τα προϊόντα που προκύπτουν από την μεταποιητική δραστηριότητα των βιομηχανιών ή βιοτεχνιών, χωρίς να ακυρώνει τη βιοτεχνική χρήση του ακινήτου».

Τέλος, ο Βουλευτής ζητά να υπάρξει διευκρίνιση της εν λόγω εγκυκλίου με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να βρίσκονται εκτεθειμένοι διότι έχουν βεβαιωθεί τα οφειλόμενα ποσά στις  εφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook