Ο Τσίπρας στον Economist

ο-τσίπρας-στον-economist-37137

tsipras 2Τις απόψεις του κόμματός του σχετικά με τις δυνατότητες ανάκαμψης της Οικονομίας στην Ευρώπη θα αναπτύξει σήμερα, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στο ξενοδοχείο Intercontinental, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο κ.Τσίπρας θα «απαντήσει» τρόπον τινά σε όσα ανέφερε χθες από το ίδιο βήμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Στις αιτιάσεις του τελευταίου ότι «όσοι υπόσχονται ότι θα μας βγάλουν από το μνημόνιο, αλλά θα μας κρατήσουν εντός της Ευρωζώνης, ψεύδονται ασυστόλως», θα αντιπαραβάλει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την επιλογή του υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, χωρίς όμως συνθηκολόγηση απέναντι σε εκβιασμούς.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το ερώτημα που τίθεται ως προς το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους κυβερνώντες να απαντήσουν ποιο είναι το δικό τους σχέδιο, υποστηρίζοντας πως αυτό που ακολουθεί σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση και υλοποιεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας δεν είναι άλλο από το μνημόνιο, που οδηγεί κατά την άποψη της Κουμουνδούρου τόσο την χώρα, όσο και την οικονομία της σε καταστροφή.

Χθες ακόμα, άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε από την Λάρισα όπου βρέθηκε για να μιλήσει σε σπουδαστές του τοπικού ΤΕΙ, ότι το μνημόνιο οδηγεί την χώρα σε διάλυση και μέρα με τη μέρα, κάνει πιθανό ακόμα και το σενάριο της άτακτης χρεωκοπίας. Τόνισε δε, ότι σήμερα η Ελλάδα δεν πληρώνει τα όποια διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας της, αλλά τις επιπτώσεις του μνημονίου μέσω του οποίου «θα αντιμετώπιζε υποτίθεται την κατάσταση», τονίζοντας ότι «αυτό που μας σκοτώνει είναι το φάρμακο και όχι η ασθένεια».

Έτσι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επιτεθεί εκ νέου τόσο στην τρικομματική κυβέρνηση, όσο και στην τρόικα, με αφορμή την τελευταία συμφωνία μεταξύ τους, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων που δρομολογείται.

Θα επιχειρήσει να αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία και την ανάγκη στήριξης ενός προγράμματος κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης στη βάση της φορολόγησης του πλούτου, της στήριξης και της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα, της ενίσχυσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης ως αντίβαρα στην κλιμακούμενη ανεργία και την φτώχεια, ενώ θα μιλήσει και για τη δυνατότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης να ανακάμψουν οικονομικά.

 

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook