«Ουίσκι με βότκα» στο Θέατρο Κυδωνία

ουίσκι-με-βότκα-στο-θέατρο-κυδωνία-61095

image001Τo Κέντρο Goethe των Χανίων με την υποστήριξη του Goethe-Institut των Αθηνών παρουσιάζει στο θέατρο Κυδωνία την ταινία «Ουίσκι με βότκα» του Andreas Dresen, παραγωγής 2009.

Πρόκειται για μια κωμικοτραγωδία, μια ιδιαίτερη ταινία του σύγχρονου γερμανικού κινηματογράφου: Ο διάσημος ηθοποιός Otto Kullberg είναι ο άντρας που λατρεύουν οι γυναίκες και που οι άντρες αγαπούν την παρέα του. Ο ίδιος αγαπά πολύ το ποτό και συχνά ξεφεύγει. Αυτός είναι και ο λόγος που στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας γενικά τα θαλασσώνει. Η παραγωγή αγκαζάρει έναν νεαρό συνάδελφό του για να γυρίσει καλού κακού όλες τις σκηνές και δεύτερη φορά. Στη μονομαχία των ηθοποιών κανείς δεν θέλει να ’ναι ο χαμένος … Ο Andreas Dresen τιμήθηκε γι’ αυτήν την ταινία του με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο 44ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καρλόβι Βάρι.

Ο Andreas Dresen ανήκει στους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου γερμανικού κινηματογράφου. Καταγράφει με μεγάλη ευθύτητα, αλλά και με χιούμορ, διαπροσωπικές σχέσεις, συχνά ανθρώπους που βρίσκονται ενώπιον σημαντικών αποφάσεων στη ζωή τους. Έχει τιμηθεί για αυτή την ταινία με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο 44ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καρλόβι Βάρι, ενώ το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έκανε πέρυσι ένα αφιέρωμα στον εξαιρετικό αυτό Γερμανό σκηνοθέτη προβάλλοντας 6 ταινίες του. 

Στα Χανιά, η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 13 Μαϊου στις 21.00 στο Θέατρο Κυδωνία, Υψηλαντών 12

Είσοδος Ελεύθερη 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook