Ομπάμα: «ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα»

ομπάμα-ηπα-και-ελλάδα-έχουν-σταθεί-πά-15614

obama_smileΜε θερμά λόγια για την Ελλάδα και την ελληνική κληρονομιά μίλησε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου και η Ελληνική Ανεξαρτησία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα. Κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της δημοκρατίας και της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν τους ιδρυτές του Έθνους μας για να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού. Οι λαοί μας (ΗΠΑ και Ελλάδας) έχουν μάθει ότι η δημοκρατία ανθεί όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένουμε στις αρχές που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό».

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας κι επισήμανε ότι «η Ελλάδα και η ελευθερία είναι έννοιες ταυτόσημες».

Στην εκδήλωση παρέστη και ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος που σημείωσε ότι «είμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται για την ενίσχυση της ελευθερίας. Και προσευχόμαστε ότι μπορούμε όλοι να δούμε μια μέρα την επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της δύναμης της αγάπης».

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook