Ολοκληρώθηκε η απολογία του 45χρονου δολοφόνου

ολοκληρώθηκε-η-απολογία-του-45χρονου-δο-96869

roupakias 1Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε η απολογία του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα ενώπιον του ανακριτή στον Πειραιά. Ο 45χρονος κατηγορούμενος έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για περισσότερο από τρεις ώρες, απολογούμενος για το αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας.

Ο κατηγορούμενος προσήχθη στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά προσήχθη λίγο πριν τις 9 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Περιμετρικά των δικαστηρίων υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η  απολογία του, ενώπιον του ανακριτή.

Μέχρι σήμερα ο 45χρονος φέρεται να έχει υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στην καφετέρια την ώρα που η παρέα του Παύλου Φύσσα και μία άλλη ομάδα αντάλλαξαν φραστικές επιθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι η μαρτυρία της συζύγου του αλλά και αυτοπτών μαρτύρων τον τοποθετούν μακριά από το σημείο εκείνος άλλαξε την κατάθεση του. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι είδε την παρέα του Παύλου Φύσσα να έρχεται προς το μέρος του και εκείνος τράβηξε το μαχαίρι που είχε στο αυτοκίνητο του προκειμένου να αμυνθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύζυγος του είπε στην κατάθεση της ότι κάποιος τηλεφώνησε στον 45χρονο την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι. Τότε εκείνος έφυγε και μάλιστα της είπε ότι δεν ήξερε τι ώρα ακριβώς θα επιστρέψει στο σπίτι.

Να σημειωθεί ότι ο 45χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Περιμένουν το «πράσινο φως» της ανακρίτριας

Μετά τα στοιχεία-φωτογραφίες, βίντεο αλλά και μαρτυρία πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στο Έθνος- που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις στενές σχέσεις του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα με στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία από το τηλέφωνο του δράστη μαρτυρούν ότι συνομίλησε με τον Γιώργο Πατέλη περίπου μία ώρα πριν από τη δολοφονία. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη για τις έρευνες, καθώς θα καταδείξει με ποιους συνομίλησε ο γραμματέας της Νίκαιας λίγο πριν την δολοφονία και εάν υπήρξε επικοινωνία με υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Οι αστυνομικές αρχές, όμως, αναμένουν την απόφαση της ανακρίτριας για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς η υπόθεση της δολοφονίας βρίσκεται πλέον στο στάδιο της βασικής έρευνας και τον λόγο έχουν οι ανακριτικές αρχές.

Αναλαμβάνει ρόλο και η Αντιτρομοκρατική

Ο φάκελος με τις 32 υποθέσεις επιθέσεων με πρωταγωνιστές βουλευτές, μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα εστάλησαν και στην Αντιτρομοκρατική μετά από πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Νίκου Παπαγιαννόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι οι διαδικασίες για την διερεύνηση των υποθέσεων θα επιταχυνθούν, καθώς οι έρευνες θα γίνουν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Έτσι σε περίπτωση που κάποιος είναι ύποπτος θα αίρεται άμεσα το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του.

Την ίδια στιγμή ο φάκελος έχει αποσταλεί από τον Νίκο Δένδια και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελούνται αξιόποινες πράξεις και εάν θα κατηγορηθούν για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση βουλευτές, μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες ενέργειες από την πλευρά της Δικαιοσύνης αναμένονται από την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Πηγή : real

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook