Οι τραπεζίτες τον χαβά τους | Τράπεζα Κύπρου | Να μην αγγίξουμε τις καταθέσεις των ξένων

οι-τραπεζίτες-τον-χαβά-τους-τράπεζα-κύ-41856

bank44-of-cyprusΕίναι απαράδεκτο να αγγίξουμε τα χρήματα των ξένων καταθετών», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου,Ευδόκιμος Ξενοφώντος,εξερχόμενος του Προεδρικού, σύμφωνα με το sigmalive.

«Αν είναι ανάγκη», τόνισε, «ας προχωρήσουμε σε κούρεμα των Κυπρίων καταθετών και να τους εγγυηθούμε ό,τι χρειαστεί για ανταλλάγματα, όμως δεν πρέπει να δώσουμε στους ξένους την εντύπωση ότι θέλουμε να κλέψουμε τα λεφτά τους. Αν τους κερδίσουμε με  αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρξει εκροή καταθέσεων», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου επεσήμανε πώς θα είναι καλύτερα  να αποφύγουμε το κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, για να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για τους μικροκαταθέτες. Την εισήγηση του αυτή, ο κ. Ξενοφώντος την είχε αναφέρει και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ξενοφώντος εξέφρασε την άποψη ότι η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα είναι χειρότερη από το 1974 καθώς τώρα, όπως είπε, πάμε να βάλουμε χέρι σε χρήματα ξένων, οι οποίοι είναι οι στυλοβάτες της κυπριακής οικονομίας.  «Από εμάς εξαρτάται να σώσουμε τον τόπο και πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά και να στείλουμε μηνύματα ότι η χώρα μας μπορεί να σωθεί», κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook