Οι παγίδες του Ε9 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και αγροτεμαχίων | Σε ποιες περιοχές θα πληρώσουν περισσότερα

οι-παγίδες-του-ε9-για-τους-ιδιοκτήτες-ακ-87512

Ιδιαίτερη προσοχή για ακόμα μία φορά θα πρέπει να δείξουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων με τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9, οι οποίοι έχουν αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 ή όσοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο αγροτεμάχιο.

akinita-spitia-foros-1-660_41

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληρώσουν επιπλέον φόρο με την επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων από το 2014 λόγω λαθών στη συμπλήρωση του εντύπου. Η προθεσμία για τους εκατομμύρια πολίτες και ιδιοκτήτες ακινήτων ή αγροτεμαχίων θα είναι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να διορθώσουν τα όποια λάθη τους.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που διαπιστώνονται είναι ο υπολογισμός της επιφάνειας του αγροτεμαχίου, η θέση αυτού, οι περιπτώσεις εντός οικισμού και ο χαρακτήρας του αγροτεμαχίου είτε πρόκειται για καλλιεργούμενο αγροτεμάχιο ή βοσκότοπο. Άλλο λάθος που διαπιστώνεται είναι ο υπολογισμός της απόστασης από την ακτή.

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς, υπάρχει ακόμα και η περίπτωση για ένα μόνο ακίνητο να συμπληρωθούν ακόμα και 13 νέες πληροφορίες που θα μπουν στο σύστημα έτσι ώστε να δημιουργηθεί το περιβόητο περιουσιολόγιο που θέλει να καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών για καθέναν από εμάς.

Πριν πάτε για τη συμπλήρωση του Ε9 να ξέρετε πόσο απέχει το αγροτεμάχιο από την ακτή

Όσοι διαθέτουν έστω και ένα αγροτεμάχιο κι αν ακόμα το έχουν καταγράψει σωστά τα προηγούμενα χρόνια στην εφορία θα πρέπει να το επικαιροποιήσουν με νέο έντυπο Ε9 και ηλεκτρονικά. Αυτό σημαίνει πως εκατομμύρια ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων θα πρέπει να κάνουν εκ νέου δήλωση Ε9.

Επίσης είναι υποχρεωτικό όσοι χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική μορφή του εντύπου Ε9 να καταγράψουν και τον αριθμό ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ. Για όλες αυτές τις παγίδες που κρύβει η συμπλήρωση του Ε9,οι φοροτεχνικοί όλης της χώρας ζητούν παράταση για την υποβολή του Ε9 έως και το τέλος του μήνα τουλάχιστον.

Ο ιδιοκτήτης που θέλει να καταγράψει προαιρετικά το μήκος της πρόσοψης ενός κτίσματος θα πρέπει να γνωρίζει πως αυτό αντιστοιχεί στο άθροισμα του μήκους των παραθύρων αλλά και των πορτών που διαθέτει η πρόσοψη.

Όσοι έχουν τακτοποιήσει ημιυπαίθριους χώρους με τον νόμο Μπιρμπίλη το 2010 δεν έχουν υποχρέωση να δηλώσουν την αλλαγή παρά μόνο εάν μεταβιβάσουν το συγκεκριμένο ακίνητο. Ενώ όσοι έχουν τακτοποιήσει τους ημιυπαίθριους με τον νόμο Παπακωνσταντίνου το 2011 είναι υποχρεωμένοι να την καταγράψουν τώρα κάθε τακτοποίηση.

Όλοι οι φοροτεχνικοί ζητούν παράταση έως τέλη Σεπτεμβρίου

Την ίδια ώρα ο ΦΑΠ του 2011 είναι αυξημένος λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών σε αρκετές περιοχές, όπως το Πέραμα, η Νίκαια, το Παγκράτι και το Ρέντη. Οι αυξήσεις αυτές έγιναν με απόφαση που ελήφθη φέτος και έχει αναδρομική ισχύ.

 

Πηγή: newsit

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook