Οι ξυλόσομπες κερδίζουν έδαφος

οι-ξυλόσομπες-κερδίζουν-έδαφος-1173

Από την μια, η υπέρογκη αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης που φτάνει το 1,40 λεπτά το λίτρο, από την άλλη η αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας του ηλεκτρικού ρεύματος, καθιστούν απαγορευτικές τις πάλαι ποτέ κλασικές μεθόδους θέρμανσης.

Τόσο πέρυσι  όσο και φέτος, οι Χανιώτες, στρέφονται στην αναζήτηση εναλλακτικών μορφών θέρμανσης, όπως είναι οι ξυλόσομπες, οι σόμπες υγραερίου, τα τζάκια απλά και ενεργειακά, το πυρινόξυλο, την ξυλώδη βιομάζα (πέλετ) αλλά και την γεωθερμία.

Έδαφος κερδίζουν, οι παραδοσιακές ξυλόσομπες, που οι κατασκευαστές, τις έχουν προσαρμόσει στα σύγχρονα δεδομένα. Για παράδειγμα, μέσω συστήματος μπόιλερ, μπορούν να συνδεθούν με τα καλοριφέρ και να ζεστάνουν εξολοκλήρου έναν χώρο, χωρίς να αφήνουν μουτζούρες ή κάπνα, ενώ άλλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για μαγείρεμα.

Στην αγορά των Χανίων, σαν μανιτάρια, ξεφυτρώνουν τα καταστήματα που πωλούν ξυλόσομπες και τζάκια, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των καταναλωτών που αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις για θέρμανση.

Όσον αφορά τις ξυλόσομπες, οι τιμές τους, κυμαίνονται από 200 έως και 1.500 ευρώ ενώ και στα μεγάλα πολυκαταστήματα οι τιμές ξεκινούν από 160 ευρώ.

Πάντως, η Κρήτη και λόγω κλίματος, δεν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, σε αντίθεση με την Βόρεια Ελλάδα, που η βαρυχειμωνιά είναι πιο έντονη και διαρκεί περισσότερο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook