Οι καραγκιόζηδες Σουηδοί του πάρκου άλλαξαν την Κρήτη με τη Μαγιόρκα | Ε ρε ζάρπα…

οι-καραγκιόζηδες-σουηδοί-του-πάρκου-ά-56493

parkoΜάλλον θέμα κακού γούστου κι όχι κακής πρόθεσης για την Κρήτη ήταν η προσβλητική, για το νησί, διαφήμιση, ψυχαγωγικού πάρκου στη Σουηδία, που παρουσίαζε ένα αγοράκι να κλαίει … με μαύρο δάκρυ, επειδή … το ανάγκαζαν να κάνει τις διακοπές του στην ηλιόλουστη Κρήτη!

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν, αλλά και την απάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη  οι υπεύθυνοι του πάρκου, φαίνεται πως αντιλήφθηκαν τις διαστάσεις που έπαιρνε η υπόθεση και άλλαξαν την αφίσα τους!

soydia δυσφημιση

Δεν εγκατέλειψαν, βέβαια, την κεντρική ιδέα της καμπάνιας τους, την οποία μάλλον θεώρησαν έξυπνη και διεισδυτική, ωστόσο άφησαν … ήσυχη την Κρήτη, βάλλοντας αυτή τη φορά προς μία άλλη τουριστική περιοχή: τη Μαγιόρκα!

Στη νέα αφίσα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του πάρκου απεικονίζεται ένα κοριτσάκι, να κλαίει γοερά επειδή … το σέρνουν για διακοπές στη Μαγιόρκα!

Χαρακτηριστική, ωστόσο, της γκάφας που έκαναν οι Σουηδοί είναι και η απάντηση που έδωσαν σε Κρητικιά(στην κ.Λ.Μ.) που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους υπεύθυνους του πάρκου. Στην απάντηση ζητούν συγνώμη που η καμπάνια … δεν είναι του γούστου μας (!) ωστόσο αναφέρουν ότι το μήνυμα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Εξηγούν ότι δεν πρόκειται για μια καμπάνια που υποτιμά την Κρήτη, καθώς – αντιθέτως – το νησί έχει επιλεγεί ως προορισμός διακοπών, τόσο καλός, ώστε επιλέγουν να βάλουν το ψυχαγωγικό πάρκο στο ίδιο επίπεδο, στο μυαλό των παιδιών!

Εν ολίγοις, η καμπάνια συγκρίνει το πάρκο με τρεις από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, την Κρήτη, τη Μαγιόρκα και την Ιταλία. Πρόκειται, άλλωστε, για μια χιουμοριστική, με έντονο το στοιχείο της υπερβολής καμπάνια, τονίζουν και ζητούν συγνώμη για την προσβολή, που μακράν απείχε από τις προθέσεις τους…

Η επιστολή που τα ξεκαθαρίζει όλα…

Hello M.

We love Crete,

We are very sorry that the marketing campaign is not to your liking, but we would at the same time underline that the message has been taken out of context.

This is not a campaign that belittles Crete; on the contrary Crete has been chosen as a holiday destination which is so good, that it can compare with Liseberg in the minds of children.

In short, the campaign compares Liseberg with three most popular holiday destinations for Swedish visitors – Crete, Mallorca and Italy. The campaign, which is humorous and very tongue-in-cheek, will run over two weeks, and in week two the campaign will have a different message.

Again, we apologize for the hurt feelings, but would again like to underline that this has far from been the intention of the campaign.

Yours sincerely,

Liseberg AB

Kent Kierdorf

VP marketing & sales

 

Πηγή: cretalive

One thought on “Οι καραγκιόζηδες Σουηδοί του πάρκου άλλαξαν την Κρήτη με τη Μαγιόρκα | Ε ρε ζάρπα…

  1. Βάι βάι βάι!

    Σούργελα, κουτοί, χαζοί, πικραμένοι, φρενοβλαβείς, άπαντες οι εθνικόφρονες/εθνικόπορδες ντε, πώς και γίνατε θύματα της μικρόπνοης πολιτικής της Ωραίας Όλγας; [Και μετά αναρρωτιέστε και για την ιστορικότητα της αιτίας του Τρωικού Πολέμου, την ..Ωραία Ελένη!]

    Δεν καταλάβατε ότι η Ελλάς διαφημίζεται θετικά; Σου λέει: αφού το κωλόπαιδο δεν σ’αφηνει ν’απολαύσεις “χαβιάρι (Κρήτη/Ελλάδα)”, δεν πειράζει! Ας μπουχτίσει με fishsticks της οκάς (Λίσεμπεργκ)…

    Όσοι ακόμα δεν καταλάβατε την χαζομάρα της Ολγίτσας και του [ακριβοπληρωμένου!] επιτελείου της, δεν πειράζει: φάτε λίγη Μαγιόρκα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook