Οι αρνητικές επιπτώσεις της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης | Ερώτηση στον Στουρνάρα κατέθεσε ο Μαρκογιαννάκης

οι-αρνητικές-επιπτώσεις-της-εξίσωσης-14289

markogiannakis_vouliΕρώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, κατέθεσε στην Βουλή ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της βουλής.

Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής,

«μέρα με τη μέρα προκύπτουν γεγονότα και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης είναι εντέλει απόλυτα αλυσιτελής.

Εκτός από τα προβλήματα που έχουν προκύψει και έχουν να κάνουν με την διαβίωση των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων, οι οποίες κυριολεκτικά έχουν παγώσει, την μη αύξηση των εσόδων του κράτους, την κατά μεγάλο μέρος αποτυχία της καταπολέμησης της λαθρεμπορίας πετρελαίου, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, την παράνομη υλοτομία κ.ά.

Σύμφωνα με στοιχεία που δίδονται από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες οι λεγόμενες πυρκαγιές «αστικού τύπου», δηλαδή πυρκαγιές που εμφανίζονται σε στεγασμένους χώρους-κατοικίες κλπ- και προέρχονται από τζάκια, σόμπες, συσκευές υγραερίου και μαγκάλια, αποτελέσματα των οποίων είναι θάνατοι, τραυματισμοί και υλικές ζημιές, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους παθόντες, τις οικογένειές τους και την Εθνική Οικονομία.

Είναι προφανές πλέον ότι οι αρνητικές επιπτώσεις από την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου είναι πολλές και δυσβάσταχτες για την κοινωνία, χωρίς αντίστοιχο όφελος για το κράτος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook