Οι «ανακρίβειες, οι αναλήθειες και η παραπλάνηση» του Δήμου Πλατανιά

οι-ανακρίβειες-οι-αναλήθειες-και-η-πα-113287

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣχετικά με την απάντηση του Δήμου Πλατανιά (ΕΔΩ) στο ρεπορτάζ «Ο Δήμος Πλατανιά “δίνει” στην Εφορία τους γονείς που δεν πλήρωσαν τον παιδικό σταθμό» (ΕΔΩ), επισημαίνουμε τα εξής:

Και ακριβές και αληθές είναι το ρεπορτάζ του zarpa.gr και το κατά πόσο παραπληροφορεί ή όχι, ας το κρίνουν οι αναγνώστες μας.

Το θέμα του ρεπορτάζ, όπως ξεκάθαρα διαφαίνεται στον τίτλο, είναι η απόφαση του Δήμου Πλατανιά να στέλνει στην Εφορία, τους βεβαιωτικούς καταλόγους με τα ονόματα των γονέων και κηδεμόνων που χρωστούν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Στη μακροσκελή απάντηση των αρμοδίων, αυτό αποσιωπάται ή μάλλον γίνεται σιωπηρά αποδεκτό.

Συγκλονιστικό και κοινωνικά ανάλγητο ως είδηση, συγκλονιστικό και το ότι φαίνεται να θεωρείται τόσο δευτερεύον από τους συντάκτες της απάντησης, ώστε δεν μπαίνουν καν στον κόπο να δικαιολογηθούν ή να υπερασπιστούν την επιλογή τους.

Φυσικά δεν τίθεται κανένα θέμα περί εγκυρότητας, αφού η απόφαση είναι ΕΔΩ.

Μάλιστα, τόσο ακριβή είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται, ώστε αναφέρεται ρητά ότι η απόφαση αφορά τους δημοτικούς σταθμούς των Βουκολιών και του Σκινέ, οι οποίοι είναι οι μόνοι δημοτικοί.

Τα όσα αναφέρουν στην απάντησή τους, ο κύριος Δήμαρχος και η κυρία πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Πλατανιά, περί χρηματοδότησης πολλών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ, είναι αξιέπαινα, πλην όμως άσχετα και το θέμα και με την ουσία του ρεπορτάζ του zarpa.gr.

Δεύτερον, σχετικά με την αύξηση στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών. Το ρεπορτάζ με σαφήνεια αναφέρει ότι τα τροφεία αυξήθηκαν «εν μέσω κρίσης», χωρίς πουθενά να αναφέρεται το έτος 2013. Η αύξηση έγινε το 2011 –εν μέσω κρίσης– και λίγο μετά που ανέλαβε η συγκεκριμένη δημοτική αρχή (αριθμ.απόφασης 385/2011, αιρθμ. Πρωτ. 28125/17-11-2011).

Δεν το γνωρίζει αυτό ο κύριος ο κύριος Δήμαρχος του Πλατανιά και η κυρία πρόεδρος του ΝΠΔΔ;

Προφανώς και το γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν και ποιες είναι οι «μνημονιακές» τους υποχρεώσεις. Από τον ίδιο το Δήμαρχο το μάθαμε κι εμείς, σε τηλεοπτική του εμφάνιση σε τοπικό κανάλι, ότι ο Δήμος Πλατανιά έχει μπει σε πρόγραμμα χαμηλότοκου δανεισμού για να εξυγιάνει τα οικονομικά του, όπως και δεκάδες ακόμα δήμοι της χώρα, ο οποίος συνοδεύεται από την υπογραφή σχετικού μνημονίου.

Το ποιες είναι οι μνημονιακές υποχρεώσεις του, δεν το γνωρίζουμε αφού δεν έχει γίνει κάποια σχετική ενημέρωση, γι’ αυτό και διερωτόμαστε, στο σχετικό ρεπορτάζ, το εάν το να στέλνεις γονείς από τις Βουκολιές στην Εφορία, επειδή δεν πλήρωσαν το παιδικό, συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.

Τα δε χρέη που παρέλαβε ο Δήμος δεν έχουμε κανένα λόγο να τα αμφισβητήσουμε. Είναι μια είδηση σπαραξικάρδια μεν, άσχετη δε.

Αυτές οι σύντομες επισημάνσεις, για να μπορέσει ο καθένας από εδώ και πέρα, να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Οι δε επιθετικοί προσδιορισμοί, επιστρέφονται εις το ακέραιο στον γράφοντα, όχι φυσικά από την ιστοσελίδα zarpa.gr αλλά από τα ίδια τα στοιχεία.

 

 

One thought on “Οι «ανακρίβειες, οι αναλήθειες και η παραπλάνηση» του Δήμου Πλατανιά

  1. Απαπαπα, ντροπη τους!!!! Αυτοι που θα επρεπε να βοηθήσουν η ίδιοι κανουνε καταγγελίες???? ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!! Εδω φτιαχνουνε με εκατομμύρια ευρω δρόμους, αλλα δεν μπορούν να βοηθήσουν σε έναν γονιό, τωρα που όλοι ζοριζομαστε???!!!! Κ δεν μιλαμε για εκατομμύρια, ουρε για εκατοσταρικα!!!!! Ποσοι απ’αυτους έχουν βρεθεί σε κατάσταση να πεινάνε κ να μην μπορέσουν να πάρουν ενα μπουφανακι για το παιδι τους για να μην κρυώνει???? ( οπως ο περισσότερος κοσμος!!!!!!) ολοι εχουνς γεματες κοιλιές…. Κ δεν προκειτε ΠΟΤΕ να το καταλαβουν!!!! Ντροπη τους!!!! Αυτα ειναι!!! Αντι να βοηθαμε ενας τον άλλον, μας πατανε κ απο πανω…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook