Οι Τραπεζίτες τα λένε…αύριο με το Στουρνάρα, για την επαναγορά ομολόγων!

οι-τραπεζίτες-τα-λένεαύριο-με-το-στου-9926

Συνάντηση με τον κ. Γ. Στουρνάρα θα έχουν αύριο οι εγχώριοι Τραπεζίτες λίγες ώρες μετά το σαφές μήνυμα του Υπουργού Οικονομικών, ότι έχουν πατριωτικό καθήκον να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για την απομείωση του χρέους.

Το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών και το οικονομικό επιτελείο του και οι τραπεζίτες θα προσέλθουν στη συνάντηση με ολοκληρωμένη πρόταση αναφορικά με τη συμμετοχή τους στη σχετική διαδικασία.

Τραπεζικοί κύκλοι τονίζουν, όπως αναφέρει Το Βήμα, ότι οι όροι του προγράμματος, με βάση τις έως σήμερα διαρροές, που προβλέπουν επαναγορά σε τιμή όχι υψηλότερη του 35% της ονομαστικής αξίας των τίτλων που κατέχουν τα πιστωτικά ιδρύματα, δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί και ως εκ τούτου, συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνον εφόσον το τελικό κόστος της ανακεφαλαιοποίησης  μειωθεί για αυτούς σε ικανοποιητικό βαθμό.

Ουσιαστικά, οι τράπεζες δέχονται να «κλειδώσουν» υψηλές ζημιές για ένα μέρος του χαρτοφυλακίου τους με αντάλλαγμα τον περιορισμό των αποτιμητικών ζημιών για τα ομόλογα που θα διακρατήσουν.

Αυτά βέβαια επιθυμούν οι Τραπεζίτες, αλλά είναι ο σαφές πως ο κύβος ερρίφθη!

Και όπως ήδη έχει προεξοφλήσει και η χρηματιστηριακή αγορά, οι Ελληνικές Τράπεζες, εθελοντικά η μη (υπάρχει πάντα και το Plan B) θα συμμετάσχουν, στο σύνολο τους, στην διαδικασία επαναγοράς των «κουρεμένων» ομολόγων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook