Οι Σκανδιναβοί έρχονται | Οι τουριστικοί Φορείς ανησυχούν για την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων

οι-σκανδιναβοί-έρχονται-οι-τουριστικ-38044

AERODROMIO_XANIONΤο πρώτο τσάρτερ με εκατόν εξήντα Δανούς τουρίστες προσγειώθηκε χθες στο Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Τόσο οι Δανοί αλλά και γενικότερα οι Σκανδιναβοί είναι οι καλύτεροι επισκέπτες,αφού κάθε χρόνο επισκέπτονται το Νομό.

Στο μεταξύ, άκρως αισιόδοξα είναι τα στοιχεία για την φετινή τουριστική περίοδο, καθώς Φορείς του τουρισμού κάνουν λόγο γι’ αύξηση μέχρι και 20%.

Σε αυτό όπως επισημαίνουν θα βοηθήσουν και οι πτήσεις της εταιρείας χαμηλού κόστους «Ryanair».

Παράλληλα όμως, προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού για την πιθανή αύξηση των αερολιμενικών τελών και ναύλων που θα επιφέρει η ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν τα κρατικά Αεροδρόμια λόγω των χαμηλών χρεώσεων στα τέλη.

Αν ιδιωτικοποιηθεί ο Αερολιμένας Χανίων, θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα τέλη προσγείωσης με αποτέλεσμα να αυξηθούν και τα αεροπορικά εισιτήρια.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι εταιρίες που προτιμούν να πραγματοποιούν πτήσεις σε ένα Περιφερειακό Αεροδρόμιο, απ’ ότι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών λόγω των αυξημένων φόρων.

Αν όμως το Αεροδρόμιο Χανίων παραχωρηθεί σε ιδιώτες τότε εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ του Αεροδρομίου Ηρακλείου που θα παραμείνει κρατικό και του «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» που θα ιδιωτικοποιηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook