Οι «ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ» | «Special Force» στο Ηράκλειο!! | Ειδική ομάδα από την Ασφάλεια για διαρρήξεις και κλοπές

οι-επιλεκτοι-special-force-στο-ηράκλειο-ειδ-97497

astynomia-660_2_0-920x484.21052631579Οχτώ έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου στελεχώνουν την ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε τις τελευταίες ημέρες με κυρίαρχη αποστολή την αντιμετώπιση των διαρρήξεων και των κλοπών στην πόλη του Ηρακλείου.

Η λειτουργία της «ψηνόταν» εδώ και καιρό λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων τόσο στο κέντρο του Ηρακλείου όσο και σε προάστια της πόλης. Οι όποιες περιπολίες εκτελούνται, αποδεικνύονται «ανίσχυρες» να ανακόψουν το «κύμα» των εισβολών σε σπίτια και καταστήματα με συνέπεια να εντείνεται η ανησυχία των πολιτών.

Δεν περνάει ημέρα που να μην καταγράφεται έστω και ένα «μπουκάρισμα» σε σπίτι. Ιδιοκτήτες ή ένοικοι απουσιάζουν για λίγο και επιστρέφοντας αντικρίζουν καταστάσεις λεηλασίας. Το χειρότερο είναι στις περιπτώσεις που οι δράστες έρχονται ακόμα και τετ-α-τετ με τους ενοίκους όπως έχει συμβεί αρκετές φορές με «θεατές» ακόμα και μικρά παιδιά.

Οι «εισβολές» στα σπίτια αποτελούν το σοβαρότερο πρόβλημα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις το έγκλημα «αγγίζει» τον ίδιο τον πολίτη, ανατρέπει την ζωή του και αλλάζει την καθημερινότητα του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», οι διωκτικές Αρχές έχουν να αντιμετωπίσουν δύο κατηγορίες δραστών με βάση τον τρόπο δράσης τους: τις οργανωμένες συμμορίες που ενεργούν σχεδόν «καταδρομικά» και επιχειρούν «χειρουργικά» χτυπήματα στους στόχους τους (η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι πρόκειται κυρίως για αλλοδαπούς συγκεκριμένων υπηκοοτήτων με παράδοση στη συγκεκριμένη μορφή εγκληματικότητας) και τους τοξικομανείς, οι οποίοι είναι πιο «πρόχειροι» στον τρόπο που ενεργούν και στην επιλογή των στόχων τους αλλά μπορούν να αποβούν εξίσου επικίνδυνοι.

Με την λειτουργία της συγκεκριμένης ομάδας, στην οποία επικεφαλής είναι ένας υπαστυνόμος, επιδιώκεται να υπάρξει μία οργανωμένη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος με την δημιουργία καταρχήν ενός ενιαίου «αρχείου» υπόπτων, το οποίο θα «εμπλουτίζεται» με την πρόοδο των ερευνών ώστε να γίνονται συσχετισμοί, ανάλυση των προφίλ με βάση το “mondus operandi”, αξιολόγηση πληροφοριών και αξιοποίηση των ευρημάτων.

Η ομάδα θα δουλεύει συστηματικά πάνω στις υποθέσεις αυτές και κυρίως θα υπάρχει «συνέχεια» στην ροή των πληροφοριών ώστε να δημιουργηθεί η υποδομή για συντονισμένα «χτυπήματα» από πλευράς Αστυνομίας, πέραν από τις όποιες συλλήψεις μπορούν να προκύψουν στο πλαίσιο των καθιερωμένων περιπολιών ή αναζητήσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι οι αστυνομικοί που καλούνται να διαχειριστούν το «αγκάθι» των διαρρήξεων και των κλοπών, να μπορέσουν να δουλέψουν απερίσπαστα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

Πηγή : cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook