Κρήτη | Οικονομικό σκάνδαλο | Εικονικό τιμολόγιο 10.000.000 ευρώ

κρήτη-οικονομικό-σκάνδαλο-εικονικό-τ-40696

ΚΑΡΟΥΖΟΣΠρόσφατα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στα εγκαταλειμμένα γραφεία του ομίλου στη Γλυφάδα που πλέον βρίσκονται στα χέρια του Γιώργου Ζωγραφάκη.

Πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε εικονικό τιμολόγιο ύψους 10.560.000 ευρώ που είχε εκδοθεί από τον όμιλο. Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το τιμολόγιο αφορούσε την εταιρία Ξηροπόταμος Τεχνική Εμπορική Επενδύσεων Ακινήτων Α.Ε, ιδιοκτήτρια οικοπέδου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επέβαλε στον κρατούμενο επιχειρηματία πρόστιμο ισόποσο του τιμολογίου ύψους 10.560.000, όπως προβλέπεται για περιπτώσεις εικονικών παραστατικών.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο αγοράστηκε από συνταξιούχο φίλο του Καρούζου έναντι 8.600.000 ευρώ και μία εβδομάδα μετά ο ίδιος ο Καρούζος το αγόρασε από τον φίλο του εξασφαλίζοντας υπερδιπλάσιο τραπεζικό δανεισμό που άγγιξε τα 22.000.000 ευρώ!

Ψάχνοντας την ελευθερία

Την έξοδο από τις φυλακές Χαλκίδας αναζητεί με νομικές ενέργειες ο κ. Καρούζος, καταθέτοντας  αίτημα ακύρωσης της απόφασης του Οκτωβρίου του 2011 βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών.

Υπενθυμίζεται ό, τι η υπόθεσή του αφορούσε ανακριβή απόδοση ΦΠΑ κατά συρροή.

Πηγή: Newsbomb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook