Οικογένεια Ρεθυμνιωτών φτιάχνει καλλυντικά με αβοκάντο και τα πουλά εντός και εκτός χώρας!

οικογένεια-ρεθυμνιωτών-φτιάχνει-καλ-47837

ΑΒΟΚΑΝΤΟΚαλλυντικά με βάση το βιολογικό λάδι από αβοκάντο παρασκευάζει μία οικογενειακή επιχείρηση στο Ρέθυμνο. Γίνονται ανάρπαστα στην τουριστική αγορά και το εξωτερικό. Η εταιρεία Lappa Avocado αναπτύσσει τώρα το δίκτυο της και στην εσωτερική αγορά. Πρόκειται για μία κάθετη μονάδα αφού οι ιδιοκτήτες της καλλιεργούν οι ίδιοι τα αβοκάντο που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των καλλυντικών. Διαθέτουν πάνω από 2000 δέντρα.

Η ιδέα για τη δημιουργία της επιχείρησης ξεκίνησε από μία δυσκολία που βρήκαν οι παραγωγοί αβοκάντο. Στη προκειμένη περίπτωση τo … εμπόδιο ήταν για καλό, αφού οι αγρότες μετέτρεψαν τη δυσκολία σε ευκαιρία. Όπως λέει ο Μαρία Μανούσακα κόρη του ιδρυτή της επιχείρησης Στυλιανού, η καλλιέργεια του αβοκάντο ξεκίνησε το 1984 με αρχικά 500 δέντρα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου. Τότε στην Κρήτη αναπτύχθηκε αρκετά η καλλιέργεια αβοκάντο, η οποία όμως στη συνέχεια σχεδόν κατέρρευσε κυρίως λόγω της ευαισθησίας του προϊόντος: Στη σάρκα του αβοκάντο δημιουργείται πολύ εύκολα μία ουλή που απωθεί τους καταναλωτές. Το εσωτερικό του προϊόντος όμως είναι μια χαρά, καθώς πρόκειται για πρόβλημα αισθητικής και όχι ουσιαστικό.

Εκείνο το διάστημα η μητέρα μου αντιμετώπιζε ένα επίμονο δερματικό πρόβλημα. Της συνέστησαν λοιπόν να χρησιμοποιήσει λάδι από αβοκάντο και αυτό έκανε. Το πρόβλημα υποχώρησε και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε πλήρως. Χρησιμοποιούσαμε το λάδι από αβοκάντο για άλλα δερματικά προβλήματα και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά λέει η Μαρία Μανούσακα. Έτσι προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία των καλλυντικών προσθέτει.

Πιστοποίηση από ΔΗΩ και έγκριση από ΕΟΦΟ

Στυλιανός Μανούσακας σε συνεργασία με τον πολύ καλό φίλο του, χημικό Νίκο Παπανικολάου δημιούργησαν τη σειρά των φυσικών καλλυντικών Lappa Avocado που κυκλοφόρησε στην αγορά το 1998. Η βιολογική καλλιέργεια των 2.000 δέντρων αβοκάντο της οικογένειας είναι πιστοποιημένη από τον οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ και όλη η σειρά των καλλυντικών έχει την έγκριση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ).

Η παράγωγη όλων των καλλυντικών μας είναι βασισμένη σε όλες τις ελληνικές και ευρωπαϊκές προδιαγραφές για ένα φυτικό και κυρίως αντιαλλεργικο προϊόν , μικροβιολογικά ελεγμένο από έγκυρο πιστοποιημένο εργαστήριο καλλυντικών επισημαίνει η Μαρία Μανούσακα. Η συγκομιδή τoυ αβοκάντο γίνεται όλο το χρόνο, καθώς υπάρχουν τέσσερις ποικιλίες δέντρων τα οποία αποδίδουν καρπούς σε διαφορετικές περιόδους.

Το λάδι αβοκάντο της Lappa Avocado λαμβάνεται από τους καρπούς του φυτού Avocado (Persea Americana) και είναι ιδανικό για διάφορες χρήσεις. Είναι ένα θρεπτικό λάδι, λέει η κ. Μανούσακα, πολύ πλούσιο σε λεκιθίνη και βιταμίνες Α, Β, C, D, Ε, Η, Κ, ΡΡ. Έχει την ιδιότητα να δίνει στο δέρμα τροφή και ισορροπία. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος . Επαναφέρει το δέρμα στη φυσική του κατάσταση, δηλαδή από λιπαρό ή ξηρό σε κανονικό. Τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, βοηθούν τα ένζυμα στην παραγωγή νέων υγιών κυττάρων. Οι βιταμίνες Β και Ε δρουν αποδεδειγμένα ενάντια στη γήρανση. Η χρήση απαλύνει και αναδομεί την επιδερμίδα ενώ τονώνει το τριχωτό της κεφαλής.

Σαν προστατευτικό, επανορθώνει τις ξηρές και πολύ ξηρές επιδερμίδες. Η ανεκτικότητα της επιδερμίδας στο έλαιο αβοκάντο είναι πολύ υψηλή, δεν ερεθίζει και μπορεί ακόμη να εφαρμοστεί και στην περιοχή κοντά στα μάτια χωρίς φόβο. Απαλότητα, λάμψη, ζωντάνια και ελαστικότητα είναι τα αποτελέσματα που θα παρατηρήσετε στην επιδερμίδα σας και στα μαλλιά σας μετά από λίγες μέρες μόνο χρήσης.

Μεταξύ των προϊόντων της επιχείρησης είναι:

Φυσικό σαπούνι, γαλάκτωμα προσώπου και σώματος, 24ωρη ενυδατική κρέμα προσώπου, κρέμα νυκτός, ενυδατική κρέμα προσώπου για ξηρές επιδερμίδες, αντιγηραντική κρέμα προσώπου, μάσκα απολέπισης, κρέμες ματιών, αντιηλιακό γαλάκτωμα, κρέμα χεριών και ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος.

Πηγή:  Πατρίς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook