ΟΧΙ Δήμου Χανίων σε απολύσεις …

οχι-δήμου-χανίων-σε-απολύσεις-7496

Δεν υπογράφει η Δημοτική Αρχή Χανίων τη διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας των υπαλλήλων και ούτε αποστέλλει λίστα ονομάτων στο αρμόδιο υπουργείο.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως χθες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στην έκτακτη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012,: με θέμα τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του Δήμου Χανίων, μετά τη ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου, αποφάσισε Ομόφωνα τα παρακάτω:

Α) Να μην εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», που αφορά την άμεση διαθεσιμότητα των εργαζομένων, Κλάδου ΔΕ Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Β) Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Χανίων

1) Να μην υπογράψει καμιά διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας.

2) Να δώσει εντολή στη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών – Τμήμα Προσωπικού, να μην αποσταλούν οι ονομαστικές καταστάσεις και τα στοιχεία των υπαλλήλων, που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αυτοδίκαιης αργίας.

3) Να μεταφέρει στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και να αποστείλει την απόφαση του Δ.Σ. στην ΚΕΔΕ, ζητώντας την επικαιροποίηση, της από 11/11/2012 απόφασής της, η οποία να είναι πιο σαφής και εμπεριστατωμένη, ως προς τις τελικές αποφάσεις και προτάσεις της προς τους Δήμους.

Γ) Να απαλλαγούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες από την απειλή του νόμου για πειθαρχικό αδίκημα σε περίπτωση μη αποστολής των στοιχείων των εργαζομένων.

Δ) Να αποσταλεί άμεσα, η παρούσα απόφαση στους Βουλευτές του Νομού Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook