Ξηλώνουν την Χρυσή Αυγή στην Κρήτη | Νέες συλλήψεις

ξηλώνουν-την-χρυσή-αυγή-στην-κρήτη-νέε-97783

xrysh aygi kritiΈνας 34χρονος,από την Ιεράπετρα, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Στα ευρήματα της επιχείρησης συγκαταλέγεται και πλούσιο υλικό με τα εμβλήματα της Χρυσής Αυγής αλλά και της… 21ης Απριλίου.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι τύπου ρέπλικα, φυσίγγια, μαχαίρι, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και διάφορα είδη συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος

Ο 34χρονος συνελήφθη το πρωί στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου. Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • πιστόλι, τύπου ρέπλικα
  • 6 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 32 εκατοστών
  • μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος
  • δύο μπλούζες με λογότυπο της Χρυσής Αυγής
  • καπέλο με λογότυπο της Χρυσής Αυγής
  • και καπέλο με λογότυπο 21 Απριλίου 1967.

Επίσης πλαστικοποιημένο λογότυπο, με σήμα της Χρυσής Αυγής και δύο κάρτες του πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Ο 34χρονος, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ ερευνάται η προέλευση και ο λόγος κατοχής των κατασχεθέντων ειδών οπλισμού .

Στο μεταξύ, στις 8 Οκτωβρίου αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο ο 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου. Ο εντοπισμό του οπλοστασίου που είχε στην κατοχή του, άνοιξε τον κύκλο των ερευνών της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, με στόχο την πρόληψη και αποτελεσματική ανάσχεση κάθε φαινομένου βίας και ρατσισμού από πρόσωπα, είτε ομάδες που διατηρούν επαφές με θύλακες ακροδεξιών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή.

Ο 40χρονος, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο κλειδί στον τοπικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής, έκρυβε στο σπίτι του πραγματικό οπλοστάσιο.

Νωρίτερα σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook