Ξηλώνεται η ντόπια μαφία …

ξηλώνεται-η-ντόπια-μαφία-7273

Την ντόπια μαφία των ναρκωτικών «ξηλώνει» η ΕΛΑΣ στην Κρήτη που εξαπέλυσε  ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των μελών δυο εγκληματικών οργανώσεων που ενέχονται σε καλλιέργεια και διακίνηση χασίς, όσο και όπλων.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Λασίθι, Ρέθυμνο αλλά και Ηράκλειο με τη συμμετοχή ανδρών των ειδικών δυνάμεων αλλά και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται τρείς αστυνομικοί, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί.

Η ΕΛΑΣ στην Κρήτη βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο αποκαθηλώνοντας τα μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων που έδρασαν τα τελευταία χρόνια στο νησί, με την εμπλοκή μάλιστα αστυνομικών και άλλων δημόσιων λειτουργών.

Από τα ξημερώματα «έπεφταν» κεφάλια στην τοπική μαφία των ναρκωτικών που φρόντισε όπως φαίνεται να εμπλέξει για τα καλά στη δράση της και πρόσωπα που μπορούσαν να συγκαλύπτουν την εγκληματική δράση τους.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι που αποτέλεσε επίκεντρο καθώς από εκεί ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες η διερεύνηση της υπόθεσης και ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο σήμερα το πρωί το μπαράζ συλλήψεων.

Ο κύκλος τον υπόπτων βρισκόταν σε ασφυκτικό κλοιό εδώ και αρκετούς μήνες.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου κατάφερε να σκιαγραφήσει τη δράση των βασικών κατηγορουμένων με στοιχεία προπαρασκευής αλλά και συγκάλυψης γεγονός που άνοιξε το δρόμο για την επιστράτευση κάθε μέσου της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά και των νέων διατάξεων της ποινική δικονομίας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Το πρώτο βήμα για την αποσάθρωση του ντόπιου «συνδικάτου του εγκλήματος» – όπως περιγράφεται από τα στοιχεία φωτιά των επικοινωνιών – έγινε με τον εντοπισμό καλλιέργειας κάνναβης που είχαν εγκαταστήσει με τη συνδρομή Αλβανών στις Ποταμιές, όπου οι αστυνομικοί έφτασαν ουσιαστικά «συστημένοι». Ακολούθησε η επ’ αυτοφώρω σύλληψη οικογένειας χασισοκαλλιεργητών, την ώρα που μοίραζαν σακιά με χασίς.

Δύο από τα άτομα που είχαν διαφύγει τότε από τα χέρια αστυνομικών, ένας 16χρονος και ένας σεσημασμένος που γλίστρησε στο γκρεμό αγκαλιά με ένα τσουβάλι χασίς, βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν τα ξημερώματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο Βραχάσι στα χέρια ανδρών της ομάδας Ειδικών Αποστολών έπεσαν 4 μέλη γνωστής οικογένειας έλκει την καταγωγή της από το Μυλοπόταμο.

Ακολούθησε η σύλληψη των δυο αστυνομικών στον Άγιο Νικόλαο , ενώ στο Ρέθυμνο με συνοπτικές διαδικασίες κατέληξαν κρατούμενοι δυο έλληνες που ήταν ήδη καταζητούμενοι για καλλιέργεια φυτείες χασίς μαζί με έναν αλλοδαπό.

Ο τρίτος αστυνομικός που υπηρετεί σε περιφερειακό Τμήμα, εντοπίστηκε στο Ηράκλειο.

Συνολικά 14 άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή κατά περίπτωση σε καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων ενώ έγιναν και αθρόες προσαγωγές άλλων προσώπων με στόχο την εξακρίβωση κάθε πτυχής της υπόθεσης.

Η εμπλοκή αστυνομικών οι οποίοι εξετάζονται για τη διασύνδεση τους με τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων προκαλούν ισχυρό κλονισμό στις τάξεις της αστυνομίας στην Κρήτη.

Οι προσαγωγές και μετέπειτα συλλήψεις των αστυνομικών έγιναν με βάση την αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από την επισύνδεση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των μελών των εγκληματικών οργανώσεων που έγινε με την καθοριστική συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας η οποία έγινε για μήνες η σκιά των βασικών κατηγορουμένων.

Ο αστυνομικοί είχαν αποκτήσει συγγενικές σχέσεις εξ αγχιστείας με τα μέλη της οικογένειας από το Βραχάσι και όπως φαίνεται διατηρούσαν καθημερινή επαφή. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες «καίνε» τον 47χρονο ανώτατο αξιωματικό ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθεί να καθησυχάσει τους κουμπάρους του όταν αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται σε κλοιό.

Από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων που κλήθηκαν από την Αθήνα για να διαχειριστούν το συγκεκριμένο κομμάτι της υπόθεσης ανακρίνεται 43χρονος Αστυφύλακας από το Ηράκλειο που επιχειρούσε να ξεπουλήσει πολεμικό όπλο ενώ επίμαχες συνομιλίες υπάρχουν και για ένα 43χρονο από την Ασφάλεια Αγίου Νικολάου.

Οι δυο εγκληματικές οργανώσεις που απαρτίζουν οι συλληφθέντες σύμφωνα με τη δικογραφία, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με κοινό παρανομαστή τα μέλη της οικογένειας που συνελήφθησαν στο Βραχάσι.

Ο «πατριάρχης» της οικογένειας από το Βραχάσι θεωρείται επικεφαλής της μιας οργάνωσης με τη συμμετοχή των ατόμων που έχουν προφυλακιστεί για τη φυτεία που βρέθηκε στη περιφέρεια του Αστριτσίου, των δυο ανηλίκων που συνελήφθησαν αλλά και Αλβανών υπηκόων.

Στη δεύτερη οργάνωση επικεφαλής θεωρείται ιδιοκτήτης εστιατορίου από τα Μάλια, με βασικούς συνεργούς τα άτομα που συνελήφθησαν στο Βραχάσι, και τους καταζητούμενους χασισοκαλλιεργητές που συνελήφθησαν στο Ρέθυμνο.

Την ίδια ώρα υπό το συντονισμό του Εισαγγελέα Νίκου Μαρκάκη εξετάζεται η εμπλοκή κρατικών λειτουργών σε άλλη πτυχή της υπόθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook