Ξεχωρίζει φέτος το κρητικό κρασί | Η καλύτερη χρονιά της 20ετίας για τον τρύγο της Κρήτης

ξεχωρίζει-φέτος-το-κρητικό-κρασί-η-καλ-99667

thumb_1353863410Κρασιά με γεμάτο σώμα και αρωματικό πλούτο αναμένουν οι οινοποιοί στην Κρήτη, που κάνουν λόγο για την καλύτερη ποιότητα των 20 τελευταίων χρόνων.

Η εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών που οφείλεται στους βοριάδες της άνοιξης και στο ήπιο και δροσερό καλοκαίρι είναι ο κοινός παρανομαστής για την παραγωγή του νησιού σε όλους τους νομούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η ΚΕΟΣΟΕ. Ασθένειες δεν παρατηρήθηκαν με εξαίρεση την παρουσία μικρών ποσοστών σήψης στην βηλάνα του νομού Λασιθίου.

Στο νομό Λασιθίου ο όγκος παραγωγής ήταν ικανοποιητικός, ενώ αντίθετα στο νομό Ηρακλείου η παραγωγή οριστικοποιήθηκε σε σχετικά μικρότερο επίπεδο από αυτό που αναμενόταν αρχικά, γεγονός που αποδίδεται στην ανυπαρξία βροχοπτώσεων. O τρύγος ξεκίνησε νωρίτερα αφού παρατηρήθηκε πρωιμότητα 10 -15 ημέρες, λόγω της σχετικά θερμής άνοιξης που προκάλεσε με την σειρά της επιτάχυνση της έκπτυξης των οφθαλμών και γρήγορη ανάπτυξη.

Οι οινοποιοί κάνουν λόγο για την καλύτερη ποιότητα των 20 τελευταίων χρόνων και αναμένουν κρασιά με γεμάτο σώμα και αρωματικό πλούτο.

Πηγή: keosoe

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook