Ντροπιαστική εικόνα | Απολυμαίνουν μετανάστες με μάνικες στη Λαμπεντούζα | Video

ντροπιαστική-εικόνα-απολυμαίνουν-με-114781

Βίντεο- ντοκουμέντο από τη Λαμπεντούζα, στο οποίο οι μετανάστες «απολυμαίνονται» με τους εργαζόμενους να τους ψεκάζουν με μάνικες με φάρμακο κατά της ψώρας, προκαλεί ντροπή και αποτροπιασμό.

Στο βίντεο που μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση, άνδρες και γυναίκες υποχρεώνονται να γδυθούν μπροστά σε όλους στα κέντρα προσωρινής κράτησης, προκειμένου να τους απολυμάνουν. «Ψεκάζουν ανθρώπους χωρίς τον στοιχειώδη σεβασμό», αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Είμαι σοκαρισμένος από τις εικόνες αυτές. Θα πραγματοποιηθεί έρευνα και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση και της Σεσίλ Κιένγκε. «Πρόκειται για συμπεριφορές απαράδεκτες, ασύλληπτες για μια δημοκρατική χώρα. Πρέπει να αναθεωρήσουμε την διαδικασία ανάθεσης υπεργολαβιών στα κέντρα προσωρινής κράτησης. Επιβάλλεται, όμως, να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Οποιος έκανε λάθος, πρέπει να πληρώσει», είπε νωρίτερα η υπουργός αρμόδια για την Ενταξη των Μεταναστών, η οποία κατάγεται από το Κονγκό.

lampentouzaΤο αποτροπιασμό της εξέφρασε και η Καθολική Εκκλησία, ενώ η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κατήγγειλε την κακομεταχείριση των μεταναστών που φτάνουν στη Λαμπεντούζα, το νησί της Ιταλίας που αποτελεί παραδοσιακά «πύλη» για τους Αφρικανούς που αναζητούν μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής μεταναστών που είναι συνεχώς υπερπλήρες είναι «ανυπόφορη και έχει ως συνέπεια, παρά τις προσπάθειες των εργαζόμενων σε οργανώσεις αρωγής, η βοήθεια που παρέχεται να είναι πολύ χειρότερη των κατώτατων κριτηρίων», δήλωσε αξιωματούχους της Ύπατης Αρμοστείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook