Ντροπή και αίσχος | Στο Ηράκλειο το μωρό 33 ημερών σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω…πείνας

ντροπή-και-αίσχος-στο-ηράκλειο-το-μωρό-24730

pagniΔιασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ) το 35 ημερών αγοράκι από τη Λέρο, μετά τη διακομιδή του το περασμένο Σάββατο στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, παρά τη νοσηλεία του στην εξειδικευμένη πανεπιστημιακή Μονάδα το μωρό έχει πλέον παρουσιάσει πολυοργανική ανεπάρκεια και η έκβαση της νοσηλείας του είναι αβέβαιη.

Το αγοράκι διακομίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Ηρακλείου, έπειτα από επείγουσα κλήση που δέχθηκε από τον παιδίατρο του νοσοκομείου της Λέρου.

Ο παιδίατρος διέγνωσε υποθερμία, δύσπνοια και ασιτία στο νεογέννητο. Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα που έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή του βρέφους επιβεβαίωσαν και οι γιατροί στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εισάγοντάς το αμέσως στη Μονάδα.

Στο Περιφερειακό Νοσοκομείου Ηρακλείου βρίσκεται και η μητέρα του βρέφους, η οποία κατά πληροφορίες αντιμετωπίζει με την κατηγορία της παραμέλησης βρέφους, ενώ διενεργείται έρευνα στο οικογενειακό της περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη μητέρα του μωρού αναζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, καθώς διαπίστωνε ότι το παιδί δεν ξυπνούσε και δεν έτρωγε κανονικά, αλλά το γεγονός ότι κατοικούσε μακριά από το νοσοκομείο, δυσκόλευε τη μεταφορά του παιδιού, ενώ ο στρατιωτικός σύζυγός της ήταν εγκλωβισμένος στη μονάδα που υπηρετεί.

Το άτυχο μωράκι, που ζυγίζει μισό κιλό λιγότερο απ’ όσο όταν γεννήθηκε, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και τόσο οι παλμοί όσο και ο σφυγμός του είναι φυσιολογικά, ενώ είχε και διούρηση, πράγμα που δείχνει ότι ο οργανισμός του αντιδρά.

Το νοσοκομείο έχει παραχωρήσει δωμάτιο στους γονείς του, που δεν φεύγουν στιγμή από κοντά του. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, όπως συμβαίνει πάντα σε περιπτώσεις νεογνών, που φαίνεται ότι δεν έχουν την πρέπουσα φροντίδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν ευθύνες για τους γονείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook